MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 червня 2018

1210 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 червня

Нардепка: Президента змусили до ухвалення закону про Антикорупційний суд

Антикорупційний суд розглядатиме справи, які розслідує НАБУ. Це одна з важливих правок, за яку ми боролися. Судді повинні відповідати високим вимогам. Значною мірою на рішення в доборі суддів впливатимуть шестеро членів Ради експертів, яких номінують міжнародні організації, що мають міжнародні договори з Україною – ЄС, ГРЕКО, OECD. Рада експертів потребує трьох голосів, щоб поставити під сумнів кандидата. Водночас зберігається механізм апеляції. Три голоси можуть бути подолані більшістю з числа ВККС + не менше трьох голосів самої Ради. Це інше важливе рішення, за яке ми боролися, – за вирішальний вплив міжнародних організацій.

Верховна Рада звільнила Данилюка

Верховна Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. За ухвалення відповідного рішення проголосували 254 депутатів. Данилюк заявив, що йому "інкримінують те, що виставляв на світ брудне шмаття". За інформацією джерел УП у керівництві фракції коаліції, президент Петро Порошенко воліє бачити новим міністром фінансів нардепку Ніну Южаніну. При цьому видання зазначає, що наразі погодження зазначеної кандидатури немає. Виконувати обов’язки міністра буде його перша заступниця Оксана Маркарова.

Не будьмо тваринами: що насправді сказав Лінчевський

Прочитайте фрагмент виступу, який вам пхнули ЗМІ, ще раз. Тільки не так, як там виділено, а ще й із наступним абзацом. Послухайте мозком, людським мозком, той фрагмент, який радісно вивалила Рахункова палата. Ну не будьмо ж тваринами! Не реагуймо на одну фразу, яка нас вразила. "Всі онкохворі помруть" – а-а-а-а! А в якому контексті Лінчевський це сказав, вже нікого не гребе. "Моск" уже відреагував – і захлопнувся. Всьо. Більше інформації не сприймаємо. У черепі – технічна перерва. Переоблік на обід.

Кольченко припинив голодування

"Олександр Кольченко сьогодні припинив голодування. За його словами, він дуже ослаб, уже почав непритомніти. У нього впав рівень цукру у крові, і йому вже ставили глюкозу. За час голодування його вага знизилася до 54 кг", – написав адвокат. За словами Лєпєхіна, сьогодні Кольченка за медичними показаннями збиралися переводити із санчастини колонії, де він перебував протягом голодування, до тюремної лікарні. "Під час голодування Олександра кілька разів в присутності начальника колонії намагалися примусити відмовитися від голодування члени місцевої ГНК і представники уповноваженого з прав людини Челябінської області".

Від заяви російського режисера на підтримку Сенцова нудить – блогер

Пошкреби будь-якого росіянина – й одчиниш скриньку Пандори. Кожен має право голосу: Звягінцев, Путін, Сенцов. Кожен! Однак слова Сенцова викликають у нас праведний гнів, слова Путіна – ненависть... а слова Звягінцева – нудоту. Й не лише від його приниженого тону й рабських брехливих формулювань. Чути, як йому не хочеться виступати із цією заявою, але – noblesse oblige: нікуди подітися. Треба пройти через це, зате "потім" ніхто не скаже, що я не заступився за колегу. Мене всього тіпає.

П'ять стрічок Кіри Муратової, які варто подивитися кожному

6 червня світ утратив відому українську режисерку, сценаристку й акторку Кіру Муратову. Кінематографістка померла на 84-му році життя. Оголосивши про завершення своєї кар'єри в кіно, останні роки Кіра Муратова жила в Одесі зі своїм чоловіком, художником і сценаристом Євгеном Голубенком. "Мої фільми – це мої лінії обличчя, мої пристрасті, мої страхи", – говорила Кіра Муратова. Вона не знімала простих, "легких" фільмів. Картини режисерки можуть видатися дивакуватими, але вони завжди змушують замислитися й залишаються глибоко в серці.

Добірка українських колискових в автентичному та сучасному звучанні. ВІДЕО

Мама наспівувала маленькій дитині мелодію – тиху, мирну спокійну. Тоді колискова була симбіозом звуків і вібрацій, які передавалися невидимим зв’язком між найріднішими людьми. Маленька людина, яка в перші тижні життя не могла бачити цей світ чітко, орієнтувалась у просторі тільки так. Пізніше звуки переросли в букви, а букви – у слова. Колискова отримала новий сенс. Колискова – це пісня, яка торкається струн серця, відносить нас у дитинство у будь-якому віці, це первісна енергія, яка залишається з нами назавжди. Хочеться, щоб діти чули саме її, а не руйнівні звуки пострілів і вибухів.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини