MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 червня 2018

1605 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 червня

Кийки та сльозогінний газ: під Радою сталися сутички мітингувальників вз поліцією. ФОТО, ВІДЕО

Мітинги так званих "афганців" і шахтарів під стінами Верховної Ради переросли в сутички вз правоохоронцями. Повідомляється, що протестувальники, які називають себе "шахтарями" й "афганцями", проривають кордон правоохоронців. Відомо, що в мітингу під Верховною Радою беруть участь до 2 тисяч представників ветеранських організацій та шахтарі. Вони вимагають збереження своїх пільг. Журналісти повідомляють, що під час спроби прориву мітингарів, правоохоронці застосували спецзасоби, зокрема, було помітне застосування сльозогінного газу. Зі сторони протестувальників у бік правоохоронців летіли пляшки й інші предмети.

Помер Іван Драч

"Сьогодні, 19 червня, у Феофанії. Після важкої хвороби. Помер уранці. Значить, не нажився. Був йому 81 рік. Душа великого поета, кіномитця, громадського діяча відлітає од нас...", – написав кінокритик Сергій Тримбач. Він зазначив, що ще вчора увечері  говорив із дружиною Івана Драча Марією Михайлівною. "Надія лишалась, одначе ж сталося те, що сталося", – додав Тримбач. Іван Федорович заповідав поховати його в рідному селі, Теліженцях. 

Законодавчий знак питання перед важливим самітом НАТО у Брюсселі

Наразі важко зрозуміти, на якій стадії процес узгодження нового тексту з положеннями Стратегічного оборонного бюлетеня та баченням наших партнерів. Але чітко зрозуміло, що голосування саме за проект комітету в його первинному вигляді точно не дасть можливості належним чином підготувати президента України для відстоювання національних інтересів на саміті НАТО. Часу і справді залишилося мало. Проте його брак не скасовує необхідності врешті-решт схвалити справді якісний документ. Інакше успіх участі України в брюсельському саміті під питанням.

Із Драча почалося моє зацікавлення сучасною українською літературою – Ройтбурд

Ім'я нічого не говорило, назва була банальною з банальних, перший вірш – про партію. Я хотів викинути книжку до смітника, але потім вирішив спробувати здати в букіністичний. І про всяк випадок розгорнув із середини. І прозрів. Я зрозумів, що українською можна писати модерністську міську поезію. Я перечитував його і запам'ятовував напам'ять, я купував все нові його книги, а потім – і книжки Павличка, Вінграновського, Олійника. Сьогодні я, напевно, читаю більше української літератури, ніж російської. А ще тоді я навіть намалював картинку – омаж Драчеві під сильним впливом Олега Соколова, з яким у той час тісно спілкувався. Сьогодні ця дитяча робота викликає сміх.

Велика Британія потерпає від власної легковажності

Британці думали лише про себе й почали реагувати запізно. Британські журналісти, експерти й чиновники, які ухвалюють рішення, знали, що росіяни влізли в американську політику. Просувається розслідування Роберта Мюллера в США щодо втручання Росії в передвиборчу кампанію, і побоювання підтверджуються. Деякі нитки тягнуться й до Великої Британії. Було відомо про хакерські атаки й витоки інформації, організовані росіянами проти Емманюеля Макрона напередодні виборів у Франції. Певний інтерес викликали спроби росіян впливати на політику в Німеччині, а також те, що в Австрії та Італії до влади прийшли прокремлівські діячі. Проте у віддаленіших куточках складніше розібратися, що й до чого.

Замовчувана проблема: сексуальне насильство в умовах конфліктів

Сьогодні, 19 червня, Міжнародний день боротьби із сексуальним насильством в умовах конфліктів. Під час усіх без винятку збройних конфліктів трапляється купа випадків сексуальної експлуатації та сексуального насильства, примусової проституції та зґвалтування. Завдяки тому, що після війни в Боснії саме боснійські жінки почали говорити про сексуальне насильство, ми зараз маємо міжнародне законодавство, яке визначає, чим насправді є зґвалтування під час збройних конфліктів. Воно визнане злочином проти людяності та розглядається як спосіб катувань. У зоні конфлікту на Донбасі також відомо про випадки сексуального насильства щодо місцевих жителів.

Юлія Левченко завоювала золото на міжнародному легкоатлетичному турнірі в Тюбінґені

Українська легкоатлетка Юлія Левченко виграла змагання зі стрибків у висоту на міжнародному легкоатлетичному турнірі в Тюбінґені (Німеччина). Левченко, як і шведка Еріка Кінсі, із другої спроби подолала 1,92 метри. Проте на попередній висоті (1,90 м) Кінсі здійснила три стрибки, в той час як українка перший же виконала безпомилково. Тож за спробами перемогла саме Юлія. Ірина Геращенко з результатом 1,80 м – восьма. Відразу дві українки ввійшли до призової трійки зі стрибків у довжину. Марина Бех посіла друге місце (6,47 м), а Христина Гришутина була третьою (6,43 м). Перемогла канадка Крістабель Нетті (6,60 м).

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини