MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 червня 2018

1361 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 червня

Три ключових "але" закону про нацбезпеку

Закон є кроком уперед у сфері безпеки та оборони й робить нас ближчими до НАТО. Однак без внесення змін до законів про СБУ та державну таємницю він має всі шанси залишитися потьомкінською реформою, ухваленою напередодні саміту НАТО. У законі нарешті закладено демократичний цивільний контроль над оборонним сектором. Відповідно до стандартів НАТО, він згадує зокрема: ефективність використання бюджетних коштів органами сектору безпеки і оборони; стан правопорядку в органах сектору безпеки і оборони; СБУ стає підконтрольна парламенту, збільшуючи повноваження ВРУ щодо здійснення такого контролю; розкриття фінансової інформації у сфері безпеки та оборони.

Про що йшлося під час розмови Порошенка з Путіним

Сьогодні, вдруге за цей місяць, відбулася телефонна розмова Петра Порошенка та Володимира Путіна. Це спроба відновити виконання тих домовленостей, про які йшлося в першій розмові: щоб усе довести до реалізації. Немає однозначної відповіді, чи принесе остання розмова якихось результатів. Та, наскільки я розумію, зараз ці прямі телефонні переговори свідчать про певне вікно можливостей. Якщо спочатку Путін відмовлявся від обговорення теми звільнення наших людей, що перебувають у російському ув’язненні, то, гадаю, зараз ситуація змінилася – інакше повторного дзвінка просто не відбулося б.

Портников: Шоу Трампа і шоу Путіна – це програми для різних аудиторій

Інформації про можливу зустрічі президентів США і Росії з'являється все більше. Британська Times стверджує, що така зустріч може відбутися або до липневого саміту НАТО або відразу після цієї важливої ​​для України зустрічі. Звичайно, європейці хотіли б, аби Трамп зустрівся з Путіним після саміту – щоб проінформувати Путіна про його підсумки. В американського президента може бути інший підхід – послухати Путіна до саміту НАТО, щоб поінформувати союзників про підсумки цієї зустрічі та можливі компроміси з боку Росії. Але й те, й інше особливого значення не має. Не має тому, що після саміту "Великої сімки" Трамп – більше не лідер вільного світу.

Кікабідзе: Важко уявити, що таку величезну махину можна рознести в пух і прах, але Росія знову до цього йде

Легендарний грузинський співак і актор Вахтанг Кікабідзе дуже зрадів розпаду СРСР і вважає, що Росія рухається в тому ж напрямку. За словами Кікабідзе, він і його товариші святкували розпад Радянського Союзу. "Навіть стіл накрив. Хлопці сиділи, гуляли і дуже сильно напилися тоді, я пам'ятаю. Такі незвичайні історії розповідали, всі пов'язані з цією подією. Напевно, якби він не розпався, вони в житті б рота не відкрили. Це, звичайно, був шок, але ми вже відчували, що це має статися", – говорить актор. Крім того, він також проводить паралелі між розвалом СРСР і нинішньої Росією. Хоча в крах Союзу важко було повірити, проте це все ж сталося.

Чотири виклики для монотеїстичних релігій

Монотеїстичні релігії, аби зберегти прихильників на зеленому рівні свідомості, яких із плином часу стає все більше, мусять довести: що вони заохочують отримання особистого духовного досвіду містичного ґатунку та відкритий діалог про це; що вплив ієрархій не є авторитарним і повсюдним; що ці традиції вже мають у минулому розмаїту та глибоку, дбайливо збережену містичну спадщину, яка доступна нинішнім поколінням; що вони готові до розвитку тією мірою, якою зростають і пробуджуються їхні прихильники, не втрачаючи при цьому основної маси, яка має консервативніші запити. Завдання не з легких, але ставка висока: збереження цих духовних традицій у майбутньому.

Зло має бути покарано: люстраційний список Гостиного двору. ІНФОРГРАФІКА

Сьогодні депутати Київради ухвалили чергове епохальне ганебне рішення: залишили на Поштовій площі торговельний центр замість музею стародавньої київської вулиці, яку там розкопали археологи. Чому це сталося? Одна із причин – непокаране зло. Тому що не покарано тих депутатів Київради 8-го скликання, які 21 вересня 2012 року голосували за передачу землі під Гостиним двором ПАТ "Укрреставрація" для реконструкції під будівництво торгово-розважального центру. Верховний Суд іменем України скасував це рішення Київради 8-го скликання. Звісно, депутати як члени колегіального органу не несуть адміністративної чи кримінальної відповідальності за голосування.

Казус Ґауланда: руйнівна роль "Альтернативи для Німеччини" в політиці ФРН

АдН не лише применшує серйозність колишньої автократії, а й стоїть на службі сучасної. Те, що Ґауланд й АдН працюють рупорами кремлівської пропаганди й ревними апологетами його злочинів, у місцевої демократичної громадськості не викликає й близько стільки неприйняття й відрази, як їхні спроби релятивувати націонал-соціалістичне минуле. Поруч із Лівими, наступниками Соціалістичної єдиної партії Німеччини (партія НДР), АдН – друга неприкрита політична агентура Путіна в цій країні.Порівняно незначна увага до цієї гострої загрози в суспільстві – тривожний сигнал ослаблення спротиву просуванню російського авторитаризму в Європі.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини