MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 червня 2018

1648 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 червня

Atlantic Council: П'ять способів кремлівського втручання у великі вибори в Україні

Кремль зробить усе можливе, щоб політично захопити Україну. Росія не змогла загарбати східну Україну через невдалий "новоросійський" поштовх 2014 року й не має жодних нових значних військових досягнень. Вибори пропонують Росії прекрасну нагоду помститися за останні чотири роки й відновити контроль над політичною орієнтацією та майбутнім України. Третій, жорстокий майдан був би найсприятливішим результатом для подальшого вторгнення Росії в Україну, показуючи міжнародній спільноті, що тільки Росія може навести лад у цій "державі, що не відбулася", одночасно утримуючи Україну у сфері кремлівського впливу.

"Я вночі всю ніч плакав. Дуже хотілося до тата". Про що говорять діти загиблих на війні

Розмова 12-річних хлопчиків: "Коли мій тато приїхав на два дні додому з війни, то мама мені навіть нічого не сказала. Я був у бабусі, і вона мене звідти не забрала, щоб я побачився з батьком. – Ти що, не знаєш, чому мама так зробила? Він був, мабуть, поранений і некрасивий. – Так, мама потім так і сказала. Вона не забирала мене від бабусі, щоб я не лякався. – А мій не приіжджав до нас поранений ні разу. Його зразу привезли вбитого. Тому я не лякався. Точніше, лякався лише раз – як уже ховали. – Пощастило. А я лякався два рази..."

Що насправді варто вшановувати 22 червня

22 червня 1941 року в тюрмах Західної України совєти розпочали розстріли ув’язнених – переважно діячів ОУН, інтелігенції та національно свідомих громадян.  Архівні документи свідчать, що на 10 червня 1941-го в Луцькій в'язниці утримували 2 117 ув'язнених. Їх планували евакуювати у Вологду й Астрахань. Для цього виділяли 75 вагонів. 22 червня приблизно о 14:00 Луцьку тюрму бомбардували німецькі літаки. Після закінчення бомбардування в'язні вчинили бунт, але втекли одиниці. ... За іншими розстрільними списками 24-28 червня стратили ще 2068 в’язнів. Капітан Дятлов, капітан Розов, тисячі катів-капітанів стали ветеранами "війни", отримували персональні пенсії, пільги.

Як тебе любити, Києве мій?

Ми віддали своє право на місто іншим, тим, у кого на лобі лозунг "Скромності тут не місце", тим, хто вважає, нібито забудова міста мурашниками – це їхнє вроджене право, а оренда приміщення на рік дозволяє перефарбовувати частину фасаду в яскраво-жовтий колір чи впиндюрювати туди логотипи типу Mister Cat, повністю спотворюючи фасад історичної будівлі. Насправді ні. Усе не так погано. Кияни вчаться боротися й використовують для цього всі можливі інструменти. Насправді все залежить від нас самих, від того моменту, коли кожен зрозуміє, що місто належить нам, а не чиновникові, який 20 років протирав штани в КМДА.

РНБО оприлюднила список підсанкційних російських компаній і організацій

РНБО України запровадила санкції, симетричні санкціям, уведеним урядом США 11 червня проти юридичних осіб, причетних до діяльності російських спеціальних служб у кіберпросторі, зокрема йдеться про Науково-дослідний інститут "Квант",  ТОВ "Дайвтехносервіс", ТОВ "Цифрові технології безпеки", ERPScan BV та Embedi Limited. Список юридичних осіб, щодо яких застосовано санкції, доповнено політичними партіями та громадськими організаціями, які брали участь у підготовці та проведенні незаконного голосування на території тимчасово окупованих Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та Севастополя в рамках виборів до Держдуми.

Зняв кулементника із 300 метрів: у мережі показали роботу українського снайпера. ВІДЕО

Один із прикладів роботи снайпера з тепловізійним прицілом. Постріл, за який можна було б отримати неабияку шану на змаганнях. Якби, звісно, на змаганнях була вправа висовуватися з окопу за 300 метрів од кулеметника, що працює, і стріляти в голову з незручного становища. Постріл у 300 метрів снайпер робив, орієнтуючись на спалахи кулемета. Після пострілу загарбник, отримавши кулю в обличчя, відкинувся назад, затиснувши спусковий гачок, дав довгу чергу в небо, завалюючись в окоп. А вже вранці прийшло й підтвердження за перехопленнями. Як на мене – чудовий постріл.

Чим летовище від аеропорту відрізняється, а чашка – від горнятка

Яка відмінність між аеропортом і аеродромом? А коли казати летовищеАеропорт – вузловий пункт повітряного транспорту з великим аеродромом. Аеродром – це ділянка, підготована та обладнана для злету та посадки, розміщення й технічного обслуговування літаків. Синонім – летовище. Пані Марія просить пояснити відмінність між словами чашка та горняткоГорнягорнятко – це малий горщик. Наприклад: "Він відніс горнятко на стіл і насипав у миску юшки" (Михайло Коцюбинський). Чашка – невеличка посудина (часто з ручкою), з якої п'ють каву, чай, молоко та инші напої. Каву та чай п'ють також із філіжанки.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини