MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 липня 2018

766 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 липня

Наші нові "прогресивні" неукраїнці

Н ове неукраїнство не має нічого спільного з кондовою ватністю, навпаки, воно майже в усьому їй суперечить. Росія для них – це заповідник мракобісся, відсталості, всього темного й недолугого. До України ж вони ставляться не з ненавистю, а радше з легким презирством – саме через те, що бачать у ній лайт-версію Росії. Мовляв, і там, і тут – засилля "скрєп",ксенофобія, відсталість. Тільки й різниці, що в росіян Сталін, козачки й цькування "национал-предателей", а в нас Бандера, ультраправі радикали та пошук "агентів Кремля". Так, в Україні був Євромайдан, але шансом ми не скористалися й замість Європи будуємо тут бананову республіку з олігархами нагорі та жлобами внизу.

Слова Трампа не мають жодного стосунку до формування американської політики – журналіст

Коротка репліка американського президента у відповідь на питання про можливість визнання Сполученими Штатами російського статусу анексованого Криму ще до зустрічі Трампа й Путіна стала справжньою політичною сенсацією. Що мав на увазі Дональд Трамп, коли сказав "подивимося"? Чи справді США можуть погодитися з окупацією Криму? Ці питання зараз жваво обговорюються і в Росії, і в Україні, і на Заході – а даремно. Тому що слова Трампа жодного стосунку до формування американської політики не мають. Це нерідко стверджують дипломати у Вашингтоні. І це – просто логічний висновок із перебування Трампа на посаді президента США.

ГУЛАГівські прийомчики Росії

ГУЛАГівські прийомчики не спрацювали на повну силу, як на це сподівались у Кремлі. В абсолютній своїй більшості видатні літератори, діячі культури, світові політичні лідери на повелися на дешеву російську пропаганду. Натомість лунали заклики звільнити Олега Сєнцова й інших політв’язнів. Під якою миролюбною маскою не ховалася б Росія, вона продовжує залишатись імперією зла. Не треба навіть чекати завершення чемпіонату світу з футболу. Як тільки російська команда ще задовго до фіналу припинить виступати, – ми побачимо справжнє обличчя Росії.

Музей Революції гідності: процес пішов, траєкторію – визначено. ФОТО

Всією справою керує невтомний і професійний музейник Ігор Пошивайло, а вся ініціативна група повернулася до своїх "основних" проектів, час від часу долучаючись, щоб поділитися своїми знаннями, розумінням чи просто враженнями, підтримати чи, буває, покритикувати. Концепція залишилась тією ж, над якою працювала об'єднана група, але з часом вона теж потребуватиме актуалізації, що вже відбуватиметься за правилами не ініціативної групи, а музею як інституції. Мине не один рік, доки музей відчинить двері. Займе час підготовка експозицій, формування програми подій, формування академічних і дослідницьких програм.

Рівень, на якому закріплюється міжнародна підтримка України

Тут багато хто, як я бачу, не розуміє, навіщо проводити міжнародні конференції про успіхи реформ в Україні, коли реформ немає. Поясню. (Не буду довго дискутувати, чи є реформи, чи ні. Якщо не хочеш бачити, то заплющуєш очі й не бачиш. Тим паче, якщо значна кількість громадян розуміє реформи лише як підвищення зарплати. Цей допис не для них.) Є три важливі фактори: 1. Наші реформи не можуть відбутися без тиску Заходу. Громадянське суспільство тисне з іншого боку, але воно стомилося, вже не здатне виводити на вулиці тисячі людей, а до того ж його навчилися ігнорувати. 

Судова реформа дозволяє стати суддею завдяки брехні?

Завтра, 3 липня, о 10:00 Вища рада правосуддя (вул. Студентська 12 а) вирішуватиме, чи вносити подання про призначення безстроково судді Дніпровського суду Києва Наталії Марфіної. Справа Марфіної, яка успішно пройшла два етапи перевірки у ВККС, доводить "якість" цієї процедури – гарна картинка з наперед прогнозованим результатом. Тепер останнє слово за Вищою радою правосуддя. Їй відомо, що суддя сказала неправду при отриманні рекомендації. Відомо це й суспільству. Завтра ми дізнаємося, чи завдяки відвертій брехні можна стати суддею. Чи буде черговий контрольний постріл у довіру до судової реформи?

Українська "Мрія" вразила мережу маневром при посадці в Болівії. ВІДЕО

Український турбогвинтовий транспортний літак Ан-225 "Мрія" вразив прольотом під лініями електромереж під час посадки в Болівії. Відео маневру зняли очевидці і розмістили в мережі. На записі видно, як величезний літак при заході на посадку пролітає на наднизькій висоті під лініями електропередач прямо над головами людей, які його знімають.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини