MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 липня 2018

1754 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 липня

Трампова гра проти правил

"Він бере кожні відносини, які історично спиралися на приязнь, вірність, довіру й лояльність, і перетворює їх на відносини, засновані на конкуренції, егоїзмі, підозрі та спробах утвердити панування. Руйнуючи довіру та взаємність, він створює середовище, де може процвітати. Це кидає фундаментальний виклик тому, як досі провадили політику. Трамп просто відмовляється грати за чиїмись правилами й таки справді змінив гру. Він досить ефективно руйнує системи, у які люди втратили віру. Ось чому йому набагато комфортніше мати справу з такими диктаторами, як Путін і Кім Чен Ин, ніж із такими демократами, як Джастін Трюдо. Він і диктатори грають по суті в одну гру".

Диктатора досить обрати лише одного разу

Головна причина успіху Лопеса Обрадора – Трамп. Він обіцяв поставити на місце американського президента. Вів компанію, як сам Трамп – із презирством до державних інституцій, журналістів, фактів, самої демократії. І переміг. Звичайно, Трамп у злиденній країні – зовсім не те ж саме, що Трамп у багатій державі. Трамп у країні, яка ще не зрозуміла, що таке демократія, – зовсім не те ж саме, що Трамп у державі з розвиненими інституціями. Правління Лопеса Обрадора може виявитися катастрофою і для мексиканської економіки, і для мексиканської демократії. І прикладів такого розвитку подій – безліч. Згадаймо Уго Чавеса, Володимира Путіна або Віктора Януковича.

Необґрунтована "Конституанта": в чому полягає її суперечність

Кінцеві підстави, якими мотивується конча необхідність за наявних умов переукласти суспільний договір – не є субстанційними, а є ситуативними, тобто такими, які використовуються переважно або лише з тактичною політичною метою. Така позиція, замість закликати до більшої єдності й суверенності нації – у нас люблять говорити "суб'єктності", може стати ще більшим чинником ії внутрішнього роз’єднання та разбалансування, що й зветься кризою. У проповіді нового суспільного договору апелюють до необхідності подолати "катастрофічну кризу". Насправді ці намагання здатні перетворити дійсно наявні реальні негаразди на катастрофу для краіни.

"Олеже, Україна з тобою". На НСК Олімпійський відбулась акція на підтримку Сенцова. ВІДЕО

У Києві, на стадіоні НСК Олімпійський 2 липня активісти провели акцію на підтримку незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова. Активісти зайняли центральні трибуни стадіону й розмістили банер "Олег Сенцов. Україна з тобою!". Після цього на стадіоні згасло світло, й активісти підсвітили банер фаєрами, вигукуючи "Свободу Олегові Сенцову, Крим – це Україна". Підтримати політв'язня прийшли відомі громадські діячі, а також політики.

Кожен кандидат у президенти мусить домовлятися зі своєю соціальною базою – Пекар

Президент, який не має соціальної бази, протримається на посаді тиждень (якщо взагалі стане президентом). Якою взагалі може бути соціальна база? 1. Олігархи (неофеодали). 2. Середній клас (буржуазія + фахівці приватного сектору + фермери тощо). 3. Робочий клас (пролетаріат + ліва інтелігенція + бюджетники). З якимось із цих класів треба домовлятися. З яким – кожен кандидат обирає для себе. Я хочу подивитися на того, хто ні з ким не домовлятиметься. Хто не матиме в парламенті власної фракції. Хто не представлятиме інтересів конкретного класу. Хто не зможе спиратися на цей клас. Ну-ну.

Ганебне свято: що відзначають одеські прикордонники

А потім ми дивуємося, чого Пуйло військовим з’єднанням Московії дає назви міст України. Він досі не хоче миритися з тим, що тоталітарна імперія зникла. І саме такими безглуздими діями, як здійснені в Одесі, ми підігруємо кремлівській пропаганді про нібито неподільну історію і "братский народ". За такою аналогією 105 Чернігівському прикордонному загону ДПСУ слід відзначати події, що мають відношення до 105-го Червонопрапорного ... бла-бла-бла ... Ризського окремого полку (загону) спеціального призначення КГБ, який забезпечував охорону осередку КГБ у Берліні. Мабуть, ще трохи, й вертухаїв ГУЛАГу почнемо запрошувати для обміну досвіду.

Будинок монстр на Подолі й міфи довкола нього: час ставити крапку

У разі, якщо нам вдасться побороти цього монстра та домогтися знесення чотирьох незаконних поверхів в історичному серці Києва, – це не тільки створить перший прецедент демонтажу такого масштабу в центрі столиці та стане наукою для горе-забудовників, які вважають, що можуть будувати де завгодно і що завгодно, але й надихне активістів, що борються з незаконним будівництвом у своєму районі або лише планують почати боротьбу. Це доведе, що домогтися справедливості в мирний та абсолютно законний спосіб – можливо, навіть якщо цей процес може зайняти чотири або більше років.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини