MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 липня 2018

4344 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 липня

Що змусило лояльну Грецію піти на відкритий конфлікт із Росією

Остаточне схвалення грецько-македонських домовленостей відкриває Македонії двері в НАТО та Європейський Союз, перетворює зміни в цій балканській країні на незворотні, виключає можливість системного російського впливу на владу Македонії. Зокрема й у питанні щодо будівництва альтернативних газопроводів, які необхідні Москві для ізоляції України. Саме тому в Росії вирішили не вибирати методів та образили самолюбство свого давнього союзника Ципраса. Можливий конфлікт із Афінами здався дурницями в порівнянні з можливою втратою впливу в Македонії та на західних Балканах у цілому.

Дві причини несправедливих нападок на Україну

Все це наслідки гидкої російської пропаганди, спрямованої не на те, щоб переконати людей, а на те, щоб дезорієнтувати громадську думку, поховати факти під завалом фейкових новин і фальшивого наративу. Україна не випадково отримала неадекватну роль у цьому наративі. Причин багато, але, гадаю, можна виокремити дві. По-перше, європейці не хочуть визнавати російську загрозу, бо їм і так нелегко через ісламістський тероризм, міграційну кризу та витівки Дональда Трампа. Здається, навіть Емманюель Макрон піддався спокусі підлаштуватися під Росію, що й казати про капітуляцію Німеччини з "Північним потоком-2". По-друге, в цьому контексті Україна – реп’ях, що муляє у "примиренні" з Росією.

Маємо захистити нашу формулу любові до України

Вони, ці слова, й зараз мають якийсь напівлегальний статус. Президент на параді на честь Дня Незалежності вітається ними з армією. Але у військових статутах їх не зафіксували. Українські солдати й офіцери й досі звертаються один до одного якоюсь портворною калькою з російсько-імперського "здравіяжелаю". Із лютого 2018 року в парламенті лежить поданий Кабміном законопроект, яким передбачено у Стройовому статуті Збройних сил України замінити в армії радянське вітання словами "Слава Україні!" – "Героям слава!" Чому цей закон досі не ухвалили? "Злі язики" стверджують, що генералітет противиться. Надто вже декому важко відмовитися від радянських традицій.

Політичне лідерство, якого бракує Україні

На жаль, наші лідери все роблять навпаки. Наші лідери не пояснюють суспільству справжніх мотивів своїх рішень. Суспільство не розуміє стратегії наших політичних лідерів. Невідомо, чи вона є взагалі. Потрібна конкретика, але не "60 реформ" чи "30 законопроектів". Потрібні чітки принципи, які зрозумілі людям. Потрібно цих принципів дотримуватись і постійно показувати це суспільству. Відсутність чіткої та простої, але чесної комунікації вбиває довіру до політичних лідерів та бажання виявляти ініціативу в уряді та суспільстві в цілому та посилює атмосферу невизначеності.

Казанжи: Відкриття першого магазину IKEA – найкраща ознака змін в Україні

Перший раз IKEA спробувала зайти на український ринок 2005 року. Розповідають, що тодішній президент Віктор Ющенко ледь не особисто вказав на земельну ділянку, де могли бути побудовані склади для меблевої компанії. ... Шведи чекали позитивних сигналів: економічного росту, підвищення купівельної спроможності населення, дерегуляції ринку, зняття валютних обмежень, вищого рівня захищеності прав інтелектуальної власності (в нас є багато компаній, які працюють під логотипом IKEA, але не мають до неї жодного відношення) тощо. У наступні роки саме тема IKEА стала своєрідним тестом для українських політиків на європейськість.

Небезпечний відпочинок: пляжі, де не можна купатися в Україні

114 українських пляжів і рекреаційних зон у різних областях України не рекомендуються для купання. Акул і піраній тут, звісно, немає, але наявні кишкові палички. Вони свідчать, що водойми можуть бути забруднені, зокрема стічними водами з каналізації. У такій воді дуже небезпечно купатися, адже в ній із високою вірогідністю можуть бути патогенні організми, які зокрема викликають дизентерію, лептоспіроз, гепатит А та безліч інших інфекцій. За інформацією Центр громадського здоров'я МОЗ України, із 22 червня по 5 липня пляжі, де відбулося таке забруднення, наявні у столиці та більшості областей

Спалити загарбників готові: тренування вогнеметників. ВІДЕО

Щодня в Об'єднаних силах проводяться заходи підготовки, під час яких тренуються військовослужбовці, що входять до всіх елементів бойового порядку військових частин. Так, учора, 10 липня, на одному з полігонів проведення операції Об’єднаних сил було перевірено готовність вогнеметників однієї з військових частин. Військовослужбовці навчені, зброя готова. Підрозділ готовий спалити вогнем ворога, що намагатиметься наступати. Разом переможемо! Слава Україні!

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини