MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 липня 2018

695 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 липня

Полювання на активістів: це вже не збіги й не тенденція, а система

Сьогодні в Бердянську пострілом у спину вбито учасника АТО й активіста Віталія Олешка, який після повернення з війни боровся з місцевим депутатом-регіоналом, який фактично контролює місто. Сьогодні ж у Херсоні облили кислотою обличчя співробітниці міської ради Катерині Гандзюк, яка протистояла місцевим сепарам і корумпованим правоохоронцям. Про це повідомив журналіст Сергій Нікітенко, якого побили в червні. До цього в Одесі ножами порізали активіста Автомайдану Віталія Устименка, який серед іншого займався оборудками славнозвісного Труханова. А до того тітушки жорстко побили харківського антикорупційного активіста Дмитра Булаха. І це далеко не повний список.

На Запоріжжі затримали вбивцю ветерана АТО "Сармата"

Віталій Олешко

"Поліція затримала групу кілерів, які вбили сьогодні вдень Віталія Олешка в Бердянську. Автівку, в якій були четверо чоловіків, перехопили біля села Приморського Запорізької області, вбивці намагалися сховатися, але їх затримали й уже встигли провести впізнання. Свідок злочину проти Віталія Олешка його друг Андрій Маджаров упізнав убивцю, його впізнали й інші свідки. Хто що-небудь знає про цього злочинця – потрібна вся необхідна інформація. Це однозначно замовне вбивство, діяла ціла група, треба дістатися до замовників", – написав журналіст Юрій Бутусов на власній сторінці в Facebook.

Російські сподівання марні – санкцій проти РФ не уникнути

Найцікавіше те, що заява Трампа щодо продовження санкцій проти Росії пролунала саме на прес-конференції із прем'єром Італії. Новий італійський уряд, який сформували дві безвідповідальні популістські партії, відомий своєю готовністю відмовитися від санкцій проти Росії. Віце-прем'єр цього кабінету, лідер ультраправої "Ліги" й найпопулярніший демагог Італії Маттео Сальвіні нещодавно публічно заявив про "російський статус" Криму, оббрехав український Майдан і закликав до зняття санкцій. Й ось прем'єр, який залежить від голосів "Ліги" у парламенті, називає зняття санкцій "немислимим". Парадокс? У жодному разі.

Роман Крис: історія одного кіборга

Війна спочатку забрала його здоров'я, а згодом – і життя, але вона не змогла забрати в нього честь і мужність, з якими він пройшов свій короткий і важкий шлях воїна, не випустивши зброї із рук, не залишивши порожнім бойовий пост. І хоча зараз кіборгами кличуть тих, хто захищав термінали, цей хлопець також був одним із тих, хто бився за нашу з вами землю й небо біля ДАП.  Це був його аеропорт. Це було його місто. Це була його країна.Він не підписував контракт, а в 20 років склав на відмінно перший і найважливий іспит свого життя – у смертельній небезпеці залишився чоловіком та захисником своєї країни.

Футбольний приклад німецьких подвійних стандартів і браку усвідомлення небезпеки

Метушня довкола Езіла й мовчання стосовно Маттеуса показують приклад подвійного стандарту, який часто застосовується в Німеччині щодо авторитарного розвитку подій у Туреччині й Росії. Критика Ердогана у ФРН популярна в усіх політичних таборах – від крайніх лівих, які бачать у Туреччині імперіалістичний форпост НАТО, до крайніх правих, які зі владарюванням Ердогана пов’язують загрозу ісламізації Європи. Натомість путінська Росія має велику симпатію як у радикально лівих, так і в радикально правих. Але навіть у політичному центрі тісні контакти з режимом Путіна сприймаються як значно менш відразливі, ніж відповідні стосунки з Ердоганом.

Полонізація галицького шкільництва й вічний рекорд Бубки: 31 липня в історії

1937 року Політбюро ЦК ВКП(б) ухвалило проект оперативного наказу № 00447 НКВС СРСР "Про операцію з репресування колишніх куркулів, кримінальників й інших антирадянських елементів". По всьому СРСР було наказано заарештувати 259 450 осіб, із них 72 950 – розстріляти. Для України ці цифри становили відповідно 28 100 і 6 800 осіб. 1994 року в італійському Сестрієре український спортсмен Сергій Бубка встановив світовий рекорд у стрибках із жердиною − 6 метрів 14 сантиметрів. Бубка – 35-разовий рекордсмен світу. Його тричі визнавали найкращим спортсменом світу.

Олеський замок хочуть "покращити" тартаком. ФОТО, ДОКУМЕНТИ

Є на патріотичній Львівщині таке маленьке селище – Олесько. І є в тому селищі всім знаний Олеський замок, що входить у Золоту підкову замків Львівщини. Якщо їхати трасою Київ–Чоп, головною магістраллю нашої країни, то подорожньому відкривається чи не найкращий краєвид – перед ним посеред рівнини велично постає Олеський замок. Траса огинає його дугою, залишаючи неповторне враження казки. І між замком на горі та подорожнім лише рівнина, колишні торфовища, що охороняли замок. Совєтська тварина не може стерпіти такої ідилічної картини, якою любуються мільйони подорожніх. Їй завжди хочеться плюнути у твою чашку з кавою.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини