MENU

Власть использует показушные «совковые» методы работы

882 1

 

Схоже, що українськавлада продовжує активно впроваджуватистарі „совкові” схеми роботи. Щопоробиш: „показуха” у нас в крові, ареальні зміни у суспільстві почнутьсятільки із зсуву у свідомості.

Декількаприкладів із життя викликають особистов мене відчуття чогось затхлого накшталт „совкового”. Передусім – цеанонсоване на минулому тижні до ДняКиєва відкриття Андріївського узвозу.Так, ремонтні роботи ще не закінчені,проте натягнуті плакати „потьомкінскіхдєрєвєнь” на ще невідреставрованихбудинках та великі стенди із репродукціямифото старого Андріївського на місцізнесених – не залишили сумнівів: „совок”буяє яскравим цвітом.

Насправді,при бажанні, таких прикладів ми можемонарахувати десятки, а то й сотні кожногодня. Це і благоустрій міста, і спілкуванняміж людьми, ставлення до своїх обов'язків,боязливість і запопадливість передкерівництвом будь-якого рангу, незміннікострубаті бюрократичні процедуритощо.

Однак, як тільки ми говоримопро проведення „Євро-2012”, одразуз'являється всеохоплююче відчуттяпоказати все якомога із кращої сторони– аби іноземці (туристи, фани) моглипобачити і оцінити, як ми ретельноготувалися до цієї події.

І от що мибачимо: до приїзду туристів на час„Євро-2012” спростять обмін валют. Тобто,тепер іноземцям простіше буде обмінятивалюту – однак це відбуватиметьсятільки під час єврочемпіонату.

Вмене одразу постає просте питання: чомутоді для своїх громадян влада робитьвсе, аби тільки ускладнити життя, а отдля іноземців – намагається показативсе у „рожевому світлі”? Це – ознаки„совка”!

Остаточно впевнитися уцьому можна, послухавши вчорашні останнінастанови Президента, що він їх роздававсвоїм підлеглим: мовляв, давайте завершимоостанні приготування до „Євро-2012”,наведемо останній „марафет” у містах,насаджаємо квіточок. "Оскільки намзалишились останні 10 днів до початкуЄвро-2012, ми за ці 10 днів повинні вжеостаточно навести порядок на всіхнапрямках. Перш за все, я просив би, БорисВікторович, разом з керівникамиправоохоронних органів розглянути тіпитання, що стосуються безпеки, і якщоє щось ще невирішене, це треба врахувати,і я вважаю, що в нас не може бути невирішенихпитань... Я прошу перевірити, взяти звітивід усіх виконавців. Те, що належитьвиконати, треба виконати. Я просив бивсіх виконавців послати у наші регіони,де буде проводитися чемпіонат, тадопомогти перевірити, і мерів міст, якітут усі присутні - і Київ, і Донецьк, іХарків, і Львів, голови адміністрацій- я вимагаю від вас, щоб ви в ці дніпротопали власними, як кажуть, ніжками,подивились й особисто перевірили..починаючи з аеропортів, кожен квадратнийметр - стадіони, готелі - все повиннобути приведено в порядок", - зазначивПрезидент.

Останнім багатостраждальнимоб'єктом, який мають здати 5 червня –траса Житомир-Київ. Однак, за словамиБориса Колеснікова, вже після проведення„Євро” деякі ремонтні роботи цієїдороги все ж таки продовжать. Тобто,виглядає так, що останні 2 роки стражданьавтомобілістів – було замало, абиповноцінно закінчити обіцяну підєврочемпіонат дорогу. Тепер після того,як туристи поїдуть собі, ремонтуватиїї можна буде ще хоч 5 років. Очевидні,знову ж таки, ознаки „совку”.

Найцікавішете, що ми поступово звикли до „совку”у нашій свідомості і навколишньомусередовищі. Більш ніж ймовірно, що тількипозбавившись всіх комплексів – починаючиіз себе, закінчуючи найвищими посадамив країні – зможемо побудувати державуза іншими принципами і з іншими цінностями.

 

Александр РАДЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини