MENU

В день открытия Евро-2012 на Майдане порвали окно в Европу. ФОТО, ВИДЕО

977 1



В п'ятницю, 8 червня, знагоди відкриття Чемпіонату з футболуЄвро-2012 Чорний Комітет спільно з КоаліцієюУчасників Помаранчевої Революціїпровели акцію під час якої символічнопорвали "вікно" у Європу.


Не зважаючи на перешкоджанняміліції, захід таки відбувся. Декількаактивістів натягнули полотно з вирізанимвікном. "Let's open the window to Europe", - закликавнапис на полотні. Згодом один з учасниківакції символічно розірвав це "вікно".


"Ситуація навколоігор "Євро-2012" дуже нагадує те, щовідбулося з XI Олімпіадою 1936 року вНімеччині. Тоді Сполучені Штати та іншідемократичні держави, знехтувавшичисленними закликами до бойкотуБерлінської Олімпіади, втратилиможливість зайняти позицію, яка моглазупинити Гітлера і підтримати опірнацистській тиранії. Сьогодні режимЯнуковича і Партії Регіонів йде шляхомперетворення України на кримінально-політичнудиктатуру. Шляхом фабрикації штучнихкримінальних справ усуваються політичніопоненти і громадські активісти, чинитьсянаруга над правом громадян на проведеннямирних зібрань і на свободу слова;прокуратура, суди, міліція замістьправоохоронних функцій все більшенабувають ознак репресивної машини,яка служить не закону і справедливості,а інтересам правлячих кланів", - кажеголова КУПР Сергій Мельниченко.

 


"Ми закликаємо світовеспівтовариство добре обміркуватипринципи стосунків з правлячим в Україніантинародним і нелегітимним диктаторськимрежимом і визначитися з його оцінкою.Водночас ми визнаємо значну рольміжнародних спортивних змагань урозвитку взаємин між народами і вважаємо,що бойкоту слід піддавати особистонелегітимного президента та йогооточення, а не самі ігри і українськийнарод", - додають інші активістиЧорКому та КУПР.

 


 

Марина ВАСИЛЬЄВА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини