MENU

Кабмин увеличит ввозную пошлину на импортные автомобили для обогащения семьи Порошенко

1183 1

Нещодавно прочитав, що міжвідомча комісія з зовнішньої торгівлі ухвалила рішення про підвищення мита на імпортні автомобілі, проте документ ще не опубліковано і він не набрав сили, ініціатором такого підвищення став новоспечений міністр економіки Петро Порошенку, якому належать заводи по виробництву автомобілів в Україні. Пан Порошенко лобіює свої інтереси. Ось його цитати «На сьогодні є всі підстави для того, щоб таким чином захищати ринок в Україні. Чому українські виробники і український ринок повинні бути захищені 6-10% митом, і це когось хвилює, ті виробники в Росії захищені 25% митом і успішно розвивають свою промисловість, і це нікого не хвилює», – сказав Порошенко.

Так в Росії не має збору за першу реєстрацію, акцизний збір вираховується не з об’єму двигуна як в Україні, а з потужності двигуна, тобто кількості кінських сил автомобіля і тому це не може бути аргументом, що ми повинні підняти ставки ввізного мита тому, що в Росії вони 25%.

Порошенко не може ніяк зрозуміти, що будучи Міністром Закордонних справ, провадив незрозумілі реформи і швиденько перевернувся в Міністри Економіки, де також хоче проводити реформи за наш з Вами рахунок, додатково на плечі добросовісних платників податків повісити додаткові податки. Я краще порадив би йому сконцентруватися на монополізації ринку крохмалю та патоки, де сам Порошенко стверджує, що йому невигідно експортувати до Європейського Союзу той самий крохмаль тому, що там ввізне мито 160 Євро за тонну, от і вирішив пан Порошенко купити фабрику у Європейському Союзі.

В нашу економіку вкладати 35 мільйонів Євро йому невигідно, а от ми громадяни України повинні сплачувати ввізне мито, бо потрібно добудувати вертолітні майданчики та інші забаганки чиновників. Я в 2011 році я звертався з листом до Кабінету Міністрів, щоб для інвалідів війни які отримали автомобіль як гуманітарну допомогу була можливість після 3-х річного терміну їх використання дати можливість їх відчужувати, то до сьогоднішнього дня не в змозі отримати відповідь. Надсилають то в Мінпраці та соцполітики то в Державну службу з питань інвалідів та ветеранів, а конкретної відповіді не отримав.


Зіславшись на законодавство України, де консульським працівникам надана можливість ввезення транспортних засобів без сплати будь-яких митних платежів та без права відчуження строком в один рік і привів порівняння з категорією населення соціально не захищених в Україні. Інваліди Великої Вітчизняної війни та прирівняні до них, а також інваліди дитинства не мають права відчужувати такий транспортний засіб десять років і після спливу десятирічного терміну повернути його органам соціального захисту, або після смерті інваліда такий транспортний засіб може передатися спадкоємцю якщо він є інвалідом.

Повний абсурд, як наша держава піклується за інвалідів. От надаю витяг з Постанови Кабінету Міністрів України №499 від 19.07.2006 року, «за бажанням інвалідів головні управління соціального захисту можуть забезпечувати їх автомобілями, ввезеними в Україну і визнаними в установленому порядку гуманітарною допомогою, без права продажу, дарування, передачі (в тому числі за довіреністю) іншій особі. Автомобіль, отриманий головним управлінням соціального захисту як гуманітарна допомога для конкретного інваліда, який перебуває на обліку, видається безоплатно такому інваліду (за його згодою або за згодою законного представника недієздатного інваліда), дитині-інваліду (за згодою її законного представника) незалежно від черговості на десятирічний строк, визначений з дати видачі, із зняттям з обліку.


Мені з Черкас інвалід війни 1-ї групи пише листа, що немає можливості купити лікарство, а автомобіль отриманий відчужити не в змозі. Листи надаю в сканокопіях.

Так на завершення, я Вам члени Кабінету Міністрів України, а саме пану Петру Порошенку пораджу краще внесіть зміни то ПКМУ №999, щоб інваліди мали можливість відчужувати зароблені своєю кров’ю і потом автомобілі, а не вводити ввізні мита для того, щоб збільшувати прибутки від продажу автомобілів концерну «БОГДАН», що належить родині Петра Порошенка.

Отже на мій погляд, якщо буде збільшено ставки ввізного мита на імпортні автомобілі, то це є не, що інше, як використання владних повноважень для вирішення особистих питань.

 

 

Богдан РОМАНОВСЬКИЙ

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини