MENU

В Киеве очередной памятник истории и архитектуры лишили охранного статуса

516 0

 

Про очередной фактразрушения памятника архитектуры, накоторый власть не только закрываетглаза но и всячески способствует ему,пишет в своём блоге депутат КиевсоветаАлександр Бригиец.


«Забудовники, що минулогороку підкопали житловий будинок-пам’яткупо вул. Симона Петлюри, 3/25 та пошкодилиїї автентичність задля розширенняресторану, постфактум отримали відвлади «дозволи» на зміну головногофасаду будинку-пам’ятки», - пишетБригинец.


«Відповідно до висновку«Укрндіпроектреставрації» від березня2012 року на замовлення забудовника вбудинку по вул. С. Петлюри, 3/25, що єпам’яткою архітектури місцевогозначення, предметом охорони є: формаоб’єкта, стилістика та архітектурно-пластичневирішення чільних фасадів, крім віконнихпрорізів першого поверху.


Не зрозуміло, як головнийфасад може бути предметом охорони завиключенням першого поверху в частинівіконних прорізів? Справа в тому, щовідповідні висновки забудовник отримаввже після того як замінив історичнівікна на сучасні вітрини.


Також дивним є те, щоГУ охорони культурної спадщини, доповноважень якого входить погодженняпроектної документації та наданнядозволів на проведення робіт в пам’яткахмісцевого значення, не розглядалавідповідну документацію. Погодженнята надання дозволів щодо зазначеноїпам’ятки були видані безпосередньоМіністерством культури.

Вже не вперше те, щохочуть знищити, позбавляють охоронногостатусу. В одних випадках, це цілийГостинний двір, в інших елементи фасаду.Таким чином, цього разу, як і у всіхінших, руйнівники пам’ятки не лише непонесли покарання за пошкодженняпам’ятки, але й отримали «благословення»влади на її руйнування.


Тепер через відповіднінезаконні дії забудовника і владибудівля може бути вилучена з Реєструпам’яток, як така що втратила предметохорони.


Нагадаю, минулого рокувласник нежитлових приміщень ТОВ«Фенікс-V» зруйнували перегородкипідвального приміщення будівлі длярозширення ресторанного закладу,незаконно заглибились на 1 м. під фундаменті вивезли 30 вантажівок ґрунту. При такомузначному об’ємі земляних робіт,забудовниками не були проведеніархеологічні дослідження.


Будинок навул. Симона Петлюри, 3/25, є пам’яткоюархітектури, збудований у 1930 році запроектом О. Тація, охоронний номер 247відповідно до рішення виконкому Київрадивід 18.11.1986 року № 1107».


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини