MENU

Янукович пообіцяв Путіну зачистити Майдан

1707 0

Фінансовій системі Росії вкрай не вигідно кредитувати Україну та пропонувати радикальні знижки на газ.

Про це у коментарі Вголосу повідомив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

Президент Володимир Путін, за його словами, зрадив інтереси російського народу.

«Він, незрозуміло з якого дива, пішов на зміни в контракті і знизив ціну на газ десь з $515 за тисячу кубометрів, це без знижки, до $270. Виникає питання, а як це можна було зробити в умовах, коли є дефіцит бюджету Росії в цьому році, і в наступному році в них не вистачає грошей для того, щоб фінансувати свої соціальні програми», – відзначив Олег Соскін.

За його словами, переговори про зниження ціни на газ нещодавно вела Литва, втім Росія не знизила жодного цента. Економіст впевнений, що вчорашні угоди України та Росії мають подвійне, а то і потрійне дно. У результаті Україна у програші: за економічну підтримку Росії Янукович міг пообіцяти вступ до Митного Союзу, розгін Євромайдану, здачу газової системи.

«Янукович пообіцяв Путіну зачистку Майдану, зламати опозицію і пересадити її, вступити в Митний Союз, Євразійський Економічний союз. Якраз в січні буде засідання Євразійського економічного союзу і він починає в повному обсязі діяти. От до цього часу вони якраз готуються, щоб Україна підписала угоду», – заявив Соскін.

Нагадаємо, «Газпром» і «Нафтогаз України» у присутності президентів двох країн підписали доповнення до контракту на купівлю-продаж природного газу від 19 січня 2009 року.

Президент РФ Володимир Путін після підписання доповнення анонсував зниження ціни на газ для України з із сьогоднішніх $400 до $268,5 за тис. кубометрів.

За словами віце-прем'єра України Юрія Бойко, така ціна газу для України буде діяти з січня 2014 року.

Олег СОСКИН


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини