MENU

На Київщині освятили Хрест борцям за волю України

468 2

30 грудня 2013 року у с.Гурівщина Києво-Святошинського району відбулося освячення Хреста Борцям за волю України. Він був встановлений з ініціативи отця Костантина Холодова і місцевої громади головою наглядової ради АТ «Оболонь» Сергієм Блощаневичем і його працівниками. Чин освячення здійснив святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, у молебні взяло участь багато духівництва, зокрема, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній. 

 

Хрест стоїть просто над дорогою біля в’їзду у село, його бачитиме кожен, хто там проїздить. Після освячення Патріарх Філарет сказав невелику проповідь, основна думка якої - що за незалежність України в наш час теж треба продовжувати боротися.

 

 

З цього приводу - кілька слів про наших українських священиків. Отець Костянтин Холодов в рясі тільки під час служби, решту часу він у касці, стоїть на барикадах Майдану. Інший священик, отець Павло Найдьонов, блокував своєю машиною ворота військової частини у Василькові, звідки ВВ і «Беркут» мали вирушити на Київ. Патріарх Філарет в очі сказав Януковичу, що якщо розігнати Майдан, завтра він збереться ще більший. У Михайлівському соборі, врешті-решт, знайшли схованку від «Беркуту» побиті студенти, а наступного дня він став першим штабом повстанців. Під час штурму у ніч на 11-е грудня на сцені священики молилися за Україну і Майдан кілька годин поспіль.

Революційні події не дозволяють активним небайдужим людям відсидітися й відмовчатися, вони показують, на чиєму боці і чого вартий кожен із нас. І церква (церкви) у цьому плані не виняток.

Нагородження іконою і благословенними грамотами від Патріарха причетних до будівництва Хреста

 

 

Співає хор місцевої громади

Отець Костянтин Холодов

 

В центрі - нардеп Володимир Бондаренко

 

Люди залишають лампадки під хрестом 

bilozerska


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини