MENU

Непрофесіоналізм, брехня і провокація. Телеканал 112 — обличчя його власника

12057 19

Будь-який проект, бізнес чи справа — є обличчям її власника. Поведінка і методи хазяїна обумовлюють те ж саме і у працівників. Характеристикою роботи журналістів телеканалу «112 Україна» сміливо можна назвати такі якості: непрофесіоналізм, брехня і провокація. Отже і власник має ті ж вади. Про нього ми поговоримо в кінці, а зараз декілька штрихів з роботи телеканалу, що перебуває в ефірі лише 43 дні, та лайна напродукував на багато років уперед.

Гарячим прикладом роботи 112-го є вчорашній інцидент з журналістом згаданого каналу Андрієм Дрофою, який закатав істерику в Штабі національного спротиву (розміщається в Будинку профспілок). Полюючи на Євромайдані за «смаженими» фактами, Дрофа побачив, як охорона затримала п'янючого чоловіка. В неадекватному стані той зривав прапори з Йолки. Потім пустився навтьоки, але був затриманий і доправлений у Штаб для подальшої передачі його правоохоронцям. Дрофа вів пряму трансляцію, знімав на планшет процес доправлення (швидше занесення, бо молодик не тримався на ногах), а далі, коли події перемістилися у Будинок профспілок, влаштував шоу, що називається, в прямому ефірі.

Журналіст явно шукав сенсації і робив усе, щоб наробити якомога більше галасу. Очевидно, через те, що тривав прямий ефір, а це можливість і засвітитися, і розрекламувати свій канал, і показати негатив про Євромайдан. Та не так сталося, як гадалося. Збоку це виглядало так: невідома особа з планшетом забігає до Будинку профспілок, знімає, почала кричати та порушувати усталений порядок.

 

 

Дивним видається в цій історії той факт, чому так швидко відреагувало МВС на інцидент з Дрофою. Чомусь у випадку з побиттям Сніцарчук та Соделем міліціанти діяли не так швидко, попри те, що були на місті подій. Та й з побиттям Чорновол справа просувається не надто швидко. А тут одразу прибули слідчі, Дрофа вал'яжно розповів про інцидент в тих фарбах, в яких він бачив. Записали на відео і ввечері того самого дня його вже можна було переглянути. Також розпочате кримінальне провадження за ст. 171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Журналісти телеканалу 112 й раніше влаштовували провокації, які супроводжувалися брехнею. Народний депутат Віктор Чумак 29 грудня минулого року розповів, як це робилося щодо нього:


«Дуже гірко втрачати людей, яких ти вважав пристойними, порядними та професійними. Сьогодні я втратив таку людину. Її ім`я Світлана Орловська. Була ведучою на Ері, Першому національному, зараз працює на 112 му. Але все по черзі. Мене запросили на канал щоб «поговорити про поточну ситуацію та поздоровити людей зі святами». З такими настроями я і їхав, а попав на чистюсеньку провокацію, яку відпрацьовує МВС, щодо причетності опозиціонерів до побиття Тетяни Чорновіл. Після виступу міліцейського Чін - Чіна, вони спровокували сьогодні пікет біля будинку Віталія Кличка і оперативно зняв цей «громадський вчинок» тільки канал 112, який, щоб ви знали, через підставних осіб належить Сім‘ї. Тролінг і мій в прямому ефірі і Віталія ранком в сюжеті відбувався в жорсткий формі. Навіть фрази ведучої та провокатора з сюжету були однакові. Ось так. Я їм сказав, що думаю про це, канал, та їх журналістську гідність та пішов з ефіру».

 

Світлана Орловська

 

На брехні 112-го підловив і опозиційний депутат Володимир Ар'єв. Історія стосувалася співробітниці гуманітарного фонду «Глобальна служба допомоги» Лідії Бєлашової, в якої ніби відібрали гроші, зібрані на Євромайдані для лікування хворої дівчини.

Крім того Ар'єв переконаний, що канал належить Віталію Захарченку. Про цей же факт говорять різні джерела, в тому числі стверджує і депутат Микола Княжицький. Отже ми дійшли до власника телеканала. Його приписують нині діючому очільнику МВС  Віталію Захарченку.

І виникає логічне запитання - хіба може «112 Україна» бути професійним, небрехливим та непровокативним, якщо його власник не раз демонстрував:


НЕПРОФЕСІЙНІСТЬ. Розгін мирної демонстрації 30 листопада, після чого не могли знайти того, хто віддавав наказ на побиття. Робота працівників ДАІ взагалі, та зокрема те, що  до власників автомобілів, за їх місцем проживання почали масово навідуватися працівники ДАІ, тероризувати їх по телефону, вручати їм повістки та запрошувати в ДАІ та чинити інший психологічний тиск.

БРЕХНЮ. З трибуни Верховної Ради у своєму звіті щодо подій 18 травня Захарченко заявив, що БРДМ привезла опозиція. В Інтернеті є фото, які спростовують це і де чітко видно, що БРДМ супроводжує автомобіль ДАІ.

 

 

ПРОВОКАЦІЯ. Найяскравіший і найдраматичніший приклад — події 1 грудня на Банковій.

 

Ярослав СОБАЧНИК ya-sobachnik


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини