MENU

Які ще граблі потрібні владі Києва для висновків?

214 0

Днями в. о. голови КМДА Анатолій Голубченко повідомив громадськість, що техніка для прибирання снігу, яку планували закупити в 2013 році, так і не доїхала до гаражів «Київавтодору». Не зважаючи на те, що на нову техніку було виділено цілих 200 мільйонів, до реальних закупівель так і не дійшло. В яких лабіринтах КМДА зникли гроші, Голубченко, як завжди, не уточнив.

Натомість, ще влітку екс-голова КМДА Олександр Попов після наради з віце-прем’єром Вілкулом піарно оголосив, що справа закупівлі техніки знаходиться на фінальному етапі: відбуваються тендерні процедури і скоро будуть оголошені їх результати. Обіцяли закупити 30 одиниць снігоприбиральних машин.

Не обійшлося й без екзотичних рішень: щоб не витрачати ресурси для вивезення снігу з Києва, міські чиновники вирішили закупити снігоплавильну техніку, яка прямо на вулицях міста мала топити сніг. Такі недешеві машини обіцяли закупити для кожного району Києва. Перші заяви про необхідність подібного рішення прозвучали ще на початку квітня, всього за кілька тижнів після аномального снігопаду 21 березня 2013р.

Проте, київські чиновники не вчаться на своїх помилках. Ані снігова катастрофа у березні минулого року, ані 10-бальні пробки місячної давності, які з’явились у Києві разом із першим снігом, не переконали в необхідності закупівлі техніки вже зараз. Окрім 10 міні-тракторів розміром трохи більше за мотоцикл, київська влада не придбала для прибирання снігу абсолютно нічого.

У найближчі дні синоптики прогнозують снігопади. Голубченко нарікає на керівників служб та обіцяє покарати винних, при цьому забуваючи уточнити, що саме він у листопаді на посаді заступника голови КМДА видавав розпорядження про підготовку до прибирання снігу.

Систематичне наступання на одні й ті ж граблі вже стало поганою звичкою київських чиновників. Голубченко, який відповідав за прибирання снігу у 2010 році, коли внаслідок надзвичайної ожеледиці тисячі киян отримали фізичні ушкодження, та був одним з відповідальних за прибирання сніжних заметів у 2013 році, цьогоріч вже з посади в. о. голови КМДА контролюватиме роботу столичних комунальних служб. Передбачити ситуацію в даному випадку просто: киян знову очікують снігові замети й паводки, а винними у неготовності оголосять «пішаків» з райадміністрацій. Без змін...

Олександр ФЕДОРЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини