MENU

Порадив активістам перекрити дорогу до Межигір’я шлагбаумом - Бригинець

536 0

 

Порадив людям перекривати дорогу не лише автомобілями, а й шлагбаумами

 

На цю думку мене наштовхнув один з чиновників КМДА, який надав відповідь на звернення нардепа щодо правомірності перекриття вул. Сєдовців у Печерському м. Києві.

 

Місяць тому мені стало відомо, що приватні особи шлагбаумом перекрили проїзд вулицею Сєдовців, яка знаходиться у Печерському районі міста Києва, та перешкоджають вільному руху автомобілів вулицею, хоча насправді проїзд дозволений. На що КМДА відповіла, що у зв’язку із тим, що рішенням Київради було скасовано пункт «Правил благоустрою м. Києва» про необхідність отримання дозвільної документації на встановлення шлагбаумів (розсувних воріт, блокуючи пристроїв тощо), то порядок їх встановлення на сьогодні не визначено.

 

Згідно Закону України від 17.02.2011 №3038-VI «Про регулювання містобудівної діяльності», а саме ст. 28 – шлагбаум не належить до малих архітектурних форм або тимчасових споруд.

Отже, якщо немає механізму, який регулює встановлення чи не встановлення згаданих об’єктів, то кожен може встановлювати їх як заманеться, принаймні з точки зору київської влади. Тож, не здивуюся, якщо громада, виходячи із такої ситуації, встановить навколо Межигір’я народні шлагбауми.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини