MENU

МВС забрехалося під час «розслідування» убивств мітингувальників - Москаль

1402 1

 

МВС під час «розслідування» кримінальних проваджень по фактах умисного вбивства мітингувальників настільки забрехалося, що викликало підозру в своїй причетності до вказаних убивств.


Так, у міліції стверджують, що в своїй діяльності використовують тільки патрони і пристрої, споряджені гумовими кулями, а гладкоствольної зброї 12-го калібру на озброєнні не мають.

 

Це відверта брехня, оскільки, в пункті 12 постанові Ради міністрів Української РСР від 27.02.1991р. №49 “Про затвердження правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку” (даною постановою МВС керується й сьогодні) вказано перелік спеціальних засобів: “Патрони і пристрої для їх вітчизняного виробництва, споряджені гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії”. В пункті 19 цієї ж постанови сказано, що патрони з гумовими кулями ударної непроникливої дії “Волна-р” відстрілюються з допомогою спеціального карабіна на відстані не ближче 40 метрів від людини по нижній частині ніг (хоча прицільна стрільба велася по очах, головах та тулубах мітингувальників). Патрони “Волна-р” мають 12 калібр і можуть відстрілюватися з гладкоствольної рушниці “Форт-500”, яка була розроблена Науково-виробничим об’єднанням “Форт” МВС України й призначається для озброєння співробітників МВС та СБУ. Рушниця “Форт-500” має декілька модифікацій — “Форт-500А”, “Форт-500Т”, “Форт-500М” та “Форт-500М1. Усі модифікації належать до помпової гладкоствольної службової зброї 12-го калібру з ручним перезарядженням. Деякі моделі “Форт-500” продаються і в мисливських магазинах України. 


Застосування рушниці “Форт-500” зафіксовані знімальними групами різних ЗМІ під час подій на вул.Грушевського в Києві, тому заяви МВС про відсутність рушниць 12-го калібру на озброєнні — неправда.


Як голова ТСК звернувся до ГПУ з проханням забрати розслідування цих проваджень від МВС і передати їх в Генпрокуратуру.

Hennadii Moskal


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини