MENU

Закон Олійника-Колесніченка не має майже нічого спільного з законами протестів у Європі

475 0

Реквієм по закону Колісніченка-Олійника, або як насправді протестують в Європі

Розробники скандального закону Колесніченка-Олійника стверджували, що під час його опрацювання вони використовували досвід країн ЄС.

 

Дійсно, в демократичній Європі є певні обмеження в проведенні мітингів. Але існує величезна різниця в застосуванні цих обмежень у країнах ЄС та в Україні. 

 

В Європі мирні зібрання та протести – це практично безперервний процес та останній, серед багатьох інших, з засобів впливу громадян на владу.

 

Головним дієвим інструментом в ЄС є оскарження несправедливих дій представників влади у судовому порядку. Також чиновники реагують належним чином на публікації у ЗМІ та звернення громадян. На жаль, сучасний стан української судової системи не забезпечує таких інструментів  захисту для своїх громадян.

 

Застосування масових запобіжних заходів у формі позбавлення волі щодо мітингувальників, побиття та тортури – це неприпустиме явище в Європі та анахронізм XVIII cт. Керівництво європейських  держав розуміє і визнає, що кожен має право на свободу вираження поглядів та на свободу зібрань.

 

Ми пропонуємо невеликий аналіз як протестують європейці для того, щоб українські політики більше ніколи не приймали таких драконівських законів прикриваючись при цьому європейським досвідом. 

Українська правда


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини