MENU

Режим Януковича свідомо девальвує гривню

529 0

Виконувач обов'язків керівника уряду Сергій Арбузов запевняє громадян, що гривня знецінюється через політичну ситуацію та громадянський Майдан. Каже, що «є певна напруженість, попри відсутність економічних підстав для цього».

Насправді влада відмовилась прийняти рекомендації МВФ та ЄС щодо економічних реформ та структурної перебудови національної економіки, а обрала ближчий для неї варіант - масове створення корупційних схем: розрахунковий центр, санаційний банк, фінансові векселі, державні гарантії, банк розвитку.

Через це Україна має дуже серйозні проблеми. Показник ВВП падає вже протягом п'яти кварталів. Останні два роки знижуються обсяги резервів НБУ - на сьогоднішній день вже близько 17,4 мільярда доларів, з яких ліквідними є лише 8-9 мільярдів. 18 місяців поспіль спостерігається спад у промисловість - на 4,7%.

Агентство Fitch знизило прогноз за рейтингами України зі «стабільного» на «негативний».

Рейтинг конкурентоспроможності економіки знизився на 11 позицій - із 73-ї в 2012-2013 роках на 84-ту в 2013-2014 роках серед 148 країн.

Україна посіла 144-те місце з 177 за Індексом сприйняття корупції, який щорічно формують фахівці міжнародної організації Transparency International.

Безумовно, за такої економічної політики девальвація гривні була лише питанням часу.

Але наголошую, Нацбанк і сьогодні має достатньо важелів, щоб забезпечити стабільну роботу банківського сектора й не допустити значних коливань курсу гривні. Тож стрімке падіння курсу протягом останніх днів свідчить, що влада свідомо девальвує гривню, використовує напружений у країні момент для чергового зухвалого пограбування громадян. Під маскою «політичної напруженості» мільярди доларів США заробляють близькі до «сім'ї» конвертаційні центри.

Голову НБУ закликаю терміново провести публічну прес-конференцію, на якій дати відповіді на актуальні запитання та виконати свої обов'язки - забезпечити стабільність гривні.

Степан КУБІВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини