MENU

Опозиція не торгується окремими посадами, а готова взяти всю відповідальність за країну - Яценюк

279 0

Опозиція готова взяти всю повноту відповідальності за стан справ в країні на себе і очікує публічної відповіді чинного президента чи готовий він до відновлення балансу влади, формування опозиційного уряду народної довіри і підтримки всім складом парламенту чіткої програми дій опозиції. Про це заявив голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк учора, 13 лютого, на прес-конференції в четвер, повідомляє прес-служба ВО «Батьківщини»

 

Перша умова, за його словами, – це відновлення конституційного ладу і повернення до форми правління, яка була визначена Конституцією 2004 року: «Цього потребує сьогоднішня ситуація, тому що уряд повинен мати незалежність, а президент повинен бути позбавлений диктаторських повноважень».

 

Ще одна умова - формування всього складу Кабінету міністрів України опозицією: «Не потрібно пробувати торгуватися з опозицією посадами. Наша позиція є дуже чітка - ми не приймаємо посаду прем'єр-міністра, ми приймаємо всю повноту відповідальності за стан справ в країні».

 

Третя умова -  затвердження програми дій Кабміну. За його словами, ця програма повинна передбачати негайні економічні та політичні реформи, «в тому числі, відновлення співпраці з МВФ, реальну Угоду з Європейським союзом та безвізовий режим з ЄС»: «Це ті речі, за які сьогодні стоїть Майдан. Це те, що ми повинні зробити».

 

Арсеній Яценюк підкреслив, що нинішня влада «довела країну до повного економічного банкрутства»: «Борги країни сьогодні сягають $63 млрд. Це вдвічі більше, ніж було на той момент, коли президент давав присягу українському народу. Ми усвідомлюємо, що золотовалютні резерви впали вдвічі у порівнянні з цифрами, які були ще три роки тому. У банківській системі почався крах. І ми усвідомлюємо - якщо зараз нам не взяти на себе відповідальність за стан справ в країні, то »професіонали, як розкрадати країну і як її розвалювати«, остаточно доб'ють українську державу».

 

Арсеній Яценюк нагадав про те, що президент звернувся публічно, що він готовий запропонувати посаду прем'єр-міністра: «Я зараз звертаюсь до президента з наступним - чи готові ви відновити баланс влади в країні? Чи готові ви до того, що опозиція формує опозиційний уряд народної довіри. Чи готові ви до того, що опозиція пропонує чітку програму дій і ця програма дій підтримується всім складом парламенту. Чи готові ви діяти?».

 

«Ми очікуємо публічної відповіді чинного президента. Я свою відповідь дав», - сказав Арсеній Яценюк.

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини