MENU

«Важкі реформи робляться в важких умовах», - міністр економіки Павло Шеремета. ВІДЕО

656 0

Новий міністр економіки України Павло Шеремета, відповідаючи на запитання журналістів Громадського ТБ, сказав, що не відчуває себе небожителем, а відчуває велику відповідальність, адже з 27 лютого відповідає за долі багатьох людей. І щоб відчуття небожительства не виникало, він їздить з першого дня на роботу і з роботи на метро: «Я йду пішки з Хрещатика, верхньої станції, це можна назвати піаром, але для мене це не є піаром, а є звичайним добиранням на роботу».  

Також він зазначив, що немає часу на розкачування і з першої хвилини взялися за роботу. Проблеми «що робити» немає, є проблема втілення необхідних рішень.

Нового міністра вразила кількість працівників, які працюють у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. Їх 1300.

«Важкі реформи переважно робляться тільки в важких умовах, коли немає відступу назад. У нас немає відступу, ми не можемо тримати такий величезний державний апарат, наприклад», - переконалий Шеремета.

Крім того він зазначив, що потрібно залучити мінімум 30 мільярдів доларів кредитних коштів як мінімум.

«Я є очевидно прихильником євроінтеграції і Майдан це в черговий раз довів. Якби ми інтегрувалися в Європу раніше і почали б виконувати ці зобов'язання, політичні зокрема, які є при вступі або асоціації, то в нас не було б таких подій, в нас не було б такої влади. Все б вирішувалося абсолютно іншим чином», - вважає Шеремета.

Далі він зазначив, що Євросоюз не є єдиним економічним блоком і не є єдиною частиною світу.

"Тобто, нам потрібно також зрозуміти, що є інші частини світу, які динамічно зростають. З ними потрібно торгувати і у них потрібно вчитися. Це є Південно-Східна Азія, Північна Америка.  Нам потрібно мати логіку глобальну. Нам потрібно навести порядок в країні локально, але бажання і амбіції у нас повинні бути глобільні. Ми велика країна".

«Це є ризик. Але я вам хочу сказати, що це є набагато менший ризик, ніж стояти на передовій 18-20 лютого цього року. На передовій на Майдані. Якщо люди пішли на той ризик, то вже якщо я можу щось зробити протягом короткого періоду часу, якщо вдасться залучити кошти, якщо вдасться упрозорити якісь процеси, якщо нам вдасться дерегулювати, то буду вважати це правильним», - підкреслив міністр.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини