MENU

Судове свавілля в нашій оновленій країні триває

517 1

Судове свавілля в нашій оновленій країні триває, я б навіть сказав продовжує цвісти буйним цвітом. На жаль, якісні зміни, яких добивались українці на Майдані, до судової гілки влади ще не дійшли, або ж дійшли не всюди. Вчора це яскраво підтвердив Миколаївський апеляційний суд, не скасувавши відверто неправосудне (не менше, ніж із чотирьох підстав) рішення Первомайського суду щодо права власності на землю.

У 2013 році з грубим порушенням підсудності, в одному судовому процесі, без жодних передбачених законом підстав Первомайським судом були скасовані розпорядження голови РДА від 2007 року про приватизацію землі, власність на земельні ділянки для ОСГ селян, які їх отримали в порядку приватизації, договори купівлі-продажу цих ділянок та законно набуте право власності на землю, а також і державні акти на право власності селян і добросовісного покупця землі.

Все в одному судовому процесі, одним рішенням суду! Хто хоч трохи знає законодавство, розуміє, яке це нахабне беззаконня.

Зроблено це було за наказом тодішнього голови миколаївської обласної "вертикалі влади" Миколи Круглова, і тільки в ті бандовладівські часи таке могло бути.

І ось вчора – привіт із минулого. Абсолютно виключаю, що це відверто неправосудне на всі сто відсотків рішення винесено суддями за гроші або із переконання – про переконання навіть смішно говорити. Тільки за наказом!

Але ж іде війна народу і нової влади з корупцією, з беззаконням, начебто йде чи має йти люстрація! З огляду на зазначений приклад, схоже, на Миколаївщині йдуть зворотні процеси, чи про боротьбу з корупцією піклується лише народ?

Як і більшість українців, я сподівався, що тепер, коли «регіоналів» вимели мітлою народного гніву з влади, а януковичі та пшонки від переляку накивали п’ятами з України, судове свавілля щодо мене, їхнього вічного ворога і політичного опонента, нарешті припиниться. Проте я помилявся.

Безумовно, вчорашнє рішення Миколаївського апеляційного суду, абсурдне й неправосудне, буде скасоване, а ті, хто його виніс, будуть покарані, я цього доб'юсь. Але зараз мене тривожить не так судова тяганина, як те, що в країні завдяки зусиллям окремих "нових начальників" відбувається саботаж якісних демократичних змін суспільства. Адже нове замовлення "судакам" дали вже нові, сьогоднішні можновладці, я в цьому переконаний!

Щоб припинити цей саботаж, потрібно не тільки терміново провести люстрацію суддів, правоохоронних структур та "старих" чиновників державних органів влади, причетних до корупції. Треба люструвати вже й тих, хто після перемоги Майдану, отримавши високі посади, вступає у змову з бандитами із попередньої влади і переймає від них корупційні надбання і рейдерські проекти, та намагається скоріше пригасити майданівські настрої в народі. Це треба робити невідкладно, щоб не було пізно, і не довелось українцям знову проливати кров за звільнення від чиновників-кровопивць.

Аркадій КОРНАЦЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини