MENU

Скільки держава витратила протягом січня-травня на Царьова. КОПІЯ ДОКУМЕНТА

2317 1

На початку минулого тижня ми запитали в апарату парламенту:

— Чи отримував Олег Царьов депутатську зарплату протягом січня-травня 2014 року (саме протягом цього періоду в нього як ніколи загострився сепаратизм головного мозку)?;

— Чи отримував він протягом цього ж періоду т. зв. «кошти на виконання депутатських повноважень (наскільки я розумію, це ще одна зарплата в місяць)?;

— Чи виділялися йому кошти на утримання штату помічників консультантів?

Відповідь надійшла сьогодні. Якщо коротко перекласти її з бюрократичної мови на звичайну, то вийде, що:

— Зарплата народного депутата (без усіляких надбавок) складає 17 тис 425 грн в місяць.

— Зарплата Царьову за вказаний період виплачена;

— Йому щомісячно відшкодовувалися кошти на виконання депутатських повноважень;

— На оплату праці помічників Царьова протягом січня-травня використано 92 тис 399 грн 77 коп.

Отже, що ми маємо в результаті: протягом січня-травня 2014 року держава Україна витратила на утримання депутата Царьова та його челяді 266 тис 649 грн 77 коп. Ця сума може бути більшою, оскільки в розрахунках не бралися до уваги різноманітні «надбавки» Царьову, які не відображені у відповіді апарату ВР. Водночас, вона може бути й меншою, оскільки теоретично зарплата нардепа нараховується на основі табелів, поданих секретаріатами комітетів парламенту (а Царьов за цей період багато пропустив). Втім практика доводить: як правило ці так звані «табелі» заповнюються формально, і згідно з ними усі депутати завжди є на роботі.

Аналітична група імені Григорія Сковороди свідома того, що формально, з огляду на закон, апарат ВР не мав права не виплачувати Царьову зарплату та інші кошти. Водночас, ми також свідомі й того, що в час, коли вся країна збирає по копійці на бронежилети, тепловізори та інші речі, конче необхідні солдатам у боротьбі з сепаратистами, платити з української казни майже 300 тисяч гривень одному з яскравих представників цього сепаратизму є, м*яко кажучи, недоречним. 

Зрештою, протягом цих місяців в інтересах українського народу було порушено чимало формальностей і законів — могли б і до цього кадра поставитись якось «неформально», чи шо?

PS: Оскільки відповідь надійшла електронкою, тут нема підписів і печаток. Втім, надійшла вона з електронної адреси людини, що займається в Раді доступом до публічної інформації.

Valerij Kucheruk


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини