MENU

Актор цирку «Дю Солей», уродженець Чернігівщини, передав українській армії $ 60 тис

25327 13

45-річний актор цирку «Дю Солей» (канадська компанія розваг) Віктор Кі передав на потреби української армії 60 тисяч доларів. Чоловік їздив по США, перед глядачами розказував про Україну та її біди. Там же, на виступах, і збирав гроші на потреби армії.

Віктор Кі родом з Прилук. У дитинстві мав прізвище Кіктєв. Виступав у дитячому цирковому колективі «Удай» Палацу культури заводу «Будмаш». Мати хлопця була танцівницею, батько — музикантом. У 1989 році Віктор вступив до Київської академії естрадного та циркового мистецтва, опісля виїхав у Францію, зараз мешкає у Флориді (США). Курсує світом з цирковими номерами.

Про Україну не забуває. Навіть свій автомобіль «Порш» розмалював у жовто-блакитні кольори, а на капоті розмістив зображення тризуба. На автівці напис: «Неlр Ukraine" («Допоможіть Україні»).

— Спочатку син збирав гроші на допомогу сім'ям, рідні котрих загинули на Майдані, — написала повідомлення у соцмережі мама Віктора 67-річна Лариса Цибульська (жінка зараз мешкає в США, у місті Орландо).— Збирав кошти від Сан-Франциско до Нью-Йорка, а це 4000 миль (більше 6000 кілометрів). У першу чергу гроші давали тим родинам героїв Небесної сотні, які, на нашу думку, більше потребують фінансової допомоги. Хоча це не поверне їм втрачених рідних, але хоч якась допомога.

Віктор Кі продовжує збирати гроші для армії, хоча в Прилуках був дуже давно.

— Хотілося б, щоб і наша країна (має на увазі Україну. — Авт.) думала про це, а не лише громадяни, котрі живуть далеко від Батьківщини, — переконана мама циркача.

Роман ДАВИДЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини