MENU

Це і ваша війна, газозалежні європейці!

2430 3

Луганську зробили "темну", залишивши без світла, мобільного зв’язку і частково води. Струм намагаються відновити в різних частинах міста, але можна зрозуміти, що враховуючи особливу оскаженілість бандитів у час, коли на горизонті майорить реальна необхідність відступу, останні можуть послідувати заповітам Геббельса, який писав, що, полишаючи Україну, треба отруїти кожну криницю. Залпові та одиночні постріли з "градів" і гаубиць, вибухи, тремтіння вікон, руйнування по принципу "куди потрапить" доводять те, що терористам зовсім не шкода Луганська. І не дивина, адже більшість з них вже давно не місцева.

Хоча певну закономірність у руйнаціях можна простежити. В місті потрапляють під удари кав’ярні власників, що відмовились платити данину, підприємства місцевих бізнесменів, заводи, житлові будинки. При цьому інформації про втрати самих терористів у місті майже немає. Хіба що внаслідок перестрілок у дворах при контактному бою між конкуруючими угрупуваннями.

Луганськ нищать. Нищать поступово, але методично і цілеспрямовано. Нищать ізсередини - мінами, снарядами, гранатами. Луганськ грабують, заганяють у кабалу, ставлять на коліна.

Луганськ – місто-бранець, полонений. Перш за все полонений власним маразмом, у якому досі розкаялись далеко не всі, а вже потім бандитами, в лапи яких він в ідіотичному дурмані дався без особливих вагань. Навіть у розумово відсталої людини спрацьовує інстинкт самозбереження. Вона розуміє, що тут гаряче, тут боляче, тут високо і не лізе у вогонь, не сідає на ніж, не стрибає з даху. Що ж накоїв Луганськ? Луганськ вирішив повіситись. Причому з радістю і навіть гордістю. В зашморгу стрибнути зі стільця в "світле майбутнє". Як можна переконати самогубця в тому, що на тому світі пряників немає? Через ЗМІ? Через фільми і книжки? Можливо. Але тоді серед журналістів, письменників і режисерів мають бути люди з вузько медичною спеціалізацією.

Мешканці Красного Луча просять Президента відновити їм виплату коштів через Держказначейство. Погано людям без пенсій і зарплат. Мабуть, на проросійських мітингах обіцяли щось інше. Виявляється, весь час незалежності України і навіть в час вакханаліі ЛНР країна працювала на їхнє соціальне забезпечення, "хунта" реалізовувала постачання коштів до їхніх кишень! Виявляється, це робив не Путін, не Симоненко з Кілінкаровим, по дачі якого в районі міста Щастя зараз б’ють з "градів" бандити – ті, з ким останній відверто співпрацює. Дивні істині стають перед загонами "колорадських" бабць і дідусів. Ось тільки далеко не всі ці бабці і дідусі "колорадські" і проросійські.

Ми маємо безліч заручників того середовища, яке панувало тут десятиліттями і наразі проявило зовні весь жах наслідків свого світогляду.

17 червня ми всі пережили шок. Донецька область, що давно вже прославилась падіннями пасажирських літаків, і на цей раз прийняла до себе смерті сотень невинних людей, серед яких було безліч дітей. Душі цих діточок стали платою за прозріння декого щодо того, з ким доводиться мати справу світу. Так, саме світу, а не лише Україні і не лише Донбасу. Раніше навіть в Києві можна було знайти людей, які вважали бійню на Донбасі проблемою лише сходу країни. Згодом, після терактів у різних містах держави та екстремістських заяв лідерів бандформувань, стало ясним, що Донбас - це резервуар, у якому конче необхідно локалізувати септичне лайно тероризму. А тепер вже й світ, який зі стомленою неохотою розповідав про необхідність "мирних перемовин з представниками ЛНР і ДНР", має можливість відкрити очі для усвідомлення - це і ваша, газозалежні і миролюбні європейці, війна. І ручки діточок, що махають з неба, не можуть вам про це не нагадувати. Вам погано від радощів закадрових коментарів "ватників", що знімали полум’я літака, шановна світова спільнота? А ми з цією заразою живемо поруч і кордони між нами проходять по вулицях міст.

На Луганщині наразі відбуваються жахливі бої з підступним оточенням наших військових, які часто залишаються без підмоги, сам на сам з ворогом, який б’є по них з різних боків з реактивних установок та мінометів. По півдню і сходу області помітна величезна присутність "зелених чоловічків". Вони тут і тому доказ взятий на днях у полон російський солдат-строковик. Український солдат по телефону із Червонопартизанська повідомив: "Були обстріли з "Градів". Вчора чотири рази накривали, але мимо. Оточили тут нас і виходять на прямий зв’язок з нами і кажуть - відходьте, бо це ваша остання ніч. Інакше з землею зрівняємо. Але відходити нам немає куди, оточили нас. Нам сказали, що не можуть нічим допомогти. Сказали - окопуйтесь якомога глибше і все, і чекайте. А що чекати не знаю - смерті".

Хлопці без оперативної допомоги чекають смерті, а хтось довго вирішує складні стратегічні завдання. Натомість навчена стріляти з комплексів ППО мавпа лупить по цивільних літаках і звинувачує в цьому... Київ. Саме Київ, на думку злого карлика у Москві, винуватий в тому, що озброєні асоціальні елементи з триколорами, якими він - цар Московії - наповнив Донбас, вбивають немовлят у літаках.

Російська пропаганда нещодавно малювала хворою фантазією картини начебто закатованих Нацгвардією дітей, а тут проросійська наволоч у реальності знищила близько 80 дітей, а загалом вбила 295 простих людей. «Прославили» Донбас «колорадські» покидьки на весь світ! За день до того Путін заявив, що саме США винні в розпалюванні громадянської війни в Україні. Це не просто брехня, на яку не варто звертати увагу, мовляв, ну то ж Путін, хіба ми не знаємо, хто він такий. Це зухвалі плювки, "наїзди", висловлюючись більш зрозумілою луганчанам мовою. Дипломатія в цьому випадку давно стала ознакою слабкості, а інколи і пасивної співучасті.

Час спливає. Без реакції світу через місяці від Донбасу мало що залишиться. Вже палає Лисичанський НПЗ, вже зупинили роботу майже всі стратегічні підприємства. Зламана інфраструктура, пошкоджені теплові електростанції (зокрема в місті Щастя). Регіон, що так гордився своїм промисловим значенням, скоро перетвориться на пустелю. Донбас вже став схожий на чумного з лазарету, через якого тепер будуть цуратись усіх нас. Чи розбере пересічний мешканець Берліна чи Барселони, хто тут правий і хто винуватий? Він просто скаже: ну їх, від гріха подалі. Про які інвестиції в подальшому може йти мова, якщо над нашим небом літаки падають, як підбиті птахи? Випалена, висушена земля з невиліковними чумними "ватниками", які власноруч перетворили свій край на резервацію.

Валентин ТОРБА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини