MENU

Коломойський використовує «Укрнафту» для експорту феросплавів

551 0

Коломойський використовує нафтогазову компанію «Укрнафта» для експорту феросплавів. Про це йдеться в журналістському розслідуванні «Освітлювач для «Укрнафти», яке публікує сайт «Наші гроші». Автори нагадують, як нещодавно прем’єр-міністр Арсеній Яценюк безрезультатно намагався отримати від «Укрнафти» 1,3 млрд грн. нерозподілених дивідендів за 2010-2013 роки. Спеціально створене недосконале законодавство дозволяє до цього часу групі «Приват» Ігоря Коломойського не тільки не виплачувати такі дивіденди, або робити це виключно за своєю волею, але і використовувати Укрнафту, як прокладку для експорту соняшникового шроту та феросплавів.

 

За даними джерела «НГ» на митниці, у 2012 році та за дев’ять місяців 2013 року «Укрнафта» експортувала товару на 12,7 млрд грн. Причому майже весь експорт йшов офшорним компаніям (окрім однієї польської, але й та належить самому «Привату»). Використання формально державної «Укрнафти» у якості «прокладки» при експортних операціях має приємний бонус – усі справи по поверненню експортного ПДВ лягають на «Укрнафту», яка більш, ніж наполовину належить державі. Такій компанії відмовити набагато важче, ніж будь-якому заводу, хай навіть і «приватному». Можливо, саме тому «приватники» використовують «Укрнафту» для експорту феросплавів. 

«Без громадського контролю за держпідприємством держава не впорається» - роблять висновки автори розслідування. В часи економічної кризи та в умовах величезних витрат держбюджету на війну – пора припиняти корупційні схеми олігархів по вимиванню коштів із держбюджету.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини