MENU

Тимошенко заявила про початок процедури референдуму щодо вступу до НАТО. ВІДЕО

3109 12

Партія «Батьківщина» сьогодні подає до Центральної виборчої комісії повідомлення про проведення ініціативних зборів громадян щодо проведення загальноукраїнського референдуму про приєднання України до НАТО.

Про це повідомила лідер партії Юлія Тимошенко у спеціальній заяві для преси.

За її словами, цей референдум має відбутися одночасно з достроковими парламентськими виборами 26 жовтня цього року.

«Я думаю, що ви знаєте: вчора вперше генеральний секретар НАТО заявив, що двері НАТО для України відкриті. В перший раз в історії нашої незалежності, в перший раз в історії України народ не розділений стосовно питання НАТО. Сьогодні український народ консолідований стосовно того, що Україна мусить стати членом НАТО. Але за порядками, які діють щодо вступу, обов’язкове проведення загальноукраїнського референдуму для того, щоб народ визначився – готові ми стати членами НАТО негайно чи ні», - підкреслила Юлія Тимошенко.

«У нас немає ніяких сумнівів, що саме вступ України до НАТО якомога швидше і буде одним з факторів припинення війни, встановлення миру, повернення до нормального життя», - зазначила лідер «Батьківщини».

«Саме тому я хочу зараз вам повідомити, що партія «Батьківщина» прийняла рішення з сьогоднішнього дня розпочати проведення всіх процедур, які необхідні, щоб провести референдум щодо вступу в НАТО безпосередньо в день проведення дострокових виборів. Саме сьогодні ми передаємо спеціальну заявку до Центральної виборчої комісії, де повідомляємо, що 5 вересня о 12 годині дня ми будемо проводити ініціативні збори громадян України щодо проведення референдуму по вступу в НАТО. Після того ми починаємо згідно закону України про всеукраїнський референдум збирати 3 млн підписів. Саме стільки потрібно, щоб мати можливість поставити це питання на референдум», - повідомила Юлія Тимошенко. 

Вона звернулася до Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради, депутатів та всіх українських громадян з проханням підтримати ідею якнайшвидшого проведення референдуму.

«Я вірю, що це зробить Україну сильною, я вірю, що це раз і назавжди закриє можливість для будь-яких військових агресивних дій з боку Російської Федерації по відношенню до України. І я переконана, якщо б ми цей крок по вступу України до НАТО зробили ще на самому початку отримання Україною незалежності 23 роки тому – сьогодні Україна жила би в мирі, в спокої, з сильною економікою, з сильною соціальною системою», - підкреслила Юлія Тимошенко.

Вона також нагадала, що напередодні запропонувала країні та Президенту план першочергових дій для припинення війни, який складався з трьох пунктів. Йдеться про негайне введення воєнного стану для належного керування країною, яка бере участь у військових діях; створення ставки головнокомандувача для концентрації системи управління армією та обороною; а також скликання надзвичайного засідання Верховної Ради, яка б затвердила воєнний стан та звернулася до урядів та народів світу щодо надання військово-технічної допомоги.

intv


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини