MENU

Вимоги терористів: маріонеткам дозволили говорити

3703 18

А куклы так ему послушны,

И мы верим простодушно

В то, что кукла может говорить.

В Андрія Макаревича є сатирична пісня, що так і називається - "Маріонетки". Для тих, хто не знає: це ляльки на ниточках, які колись використовували у театрі-балагані. У театрі бойових дій на Донбасі також є маріонетки, яким у Росії приписують вимоги, погляди й навіть високі помисли. Ще навесні ми й самі "простодушно" вірили, що так звані ДНР та ЛНР справді, по-своєму, бажають добра рідному шахтарському краю. Ілюзії розвіялися з першими залпами російських "Градів" по житлових кварталах Луганська.

На останній зустрічі в Мінську маріонетки трохи відмили руки - хазяї наказали їм трохи поговорити, щоб відновити враження пристойних політичних манер.

Апетити бойовиків до української сторони вражають. Вони вимагають:

- автономії у складі України у рамках Донецько-Луганської республіки;

- виборів керівника республіки, прокурорів та суддів;

- права на власні збройні формування й міліцію;

- права на зовнішньо-економічну діяльність із Митним союзом;

- російської мови, як другої державної на території автономії.

Якщо не чіпати мовних прав, які й так гарантовані змінами до Конституції від Петра Порошенка - виконання інших вимог фактично призведе до створення ще одного "Придністров'я" - донбаського. При цьому автономії, для повного відділення від України, не вистачатиме тільки власних грошей.

Втім, якраз відповідальності за економіку терористам-автономістам і не потрібно. Їхня мрія - всі витрати на відновлення Донеччини й Луганщини, виплату пенсій та соціалку покласти на Київ, але при цьому почуватися на Донбасі місцевими князьками.

Стає зрозуміло, що Москві напівзруйнований регіон не потрібен. Для неї вигідно, щоб поранена війною економіка краю виснажувала український, а не російський бюджет. Ще більш важливо для московських стратегів, щоб на території "ДНР-ЛНР" відбулися вибори до Верховної Ради. Це гарантуватиме повернення проросійських політиків в український парламент та ще й депутатську недоторканність для тих, хто приніс війну в Донбас.

Окремий регіон Володимира Путіна не цікавить - його завдання відновити контроль за всією Україною. Для цього й використовуються маріонетки, яким уперше дозволили говорити, а не тільки стріляти.

Зокрема, утворення автономного регіону, що постійно погрожуватиме сепаратизмом, назавжди заморозить зближення України й НАТО і гарантує перебування Києва в орбіті Москви.

Віктор УКОЛОВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини