MENU

В умовах війни не можна запроваджувати особливий статус Донбасу - Тимошенко

1343 1

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко вважає, що рішення про надання особливого статусу деяким районам Донецької та Луганської областей не може ухвалюватися лише у парламенті, в умовах війни і без врахування громадської думки.

“Нам зараз говорять, що для того, щоб повернути мир, треба ввести особливий статус частини Донбасу. Що це за особливий статус, які там будуть порядки? Сьогодні більшість експертів сходяться на тому, що в Україні на території Донбасу буде створено таке своєрідне Придністров’я, де будуть панувати зовсім не українські закони. Це означає, що такі питання немає права парламент вирішувати самостійно. Треба запитати у громадян, чи готові вони на це”, – сказала Юлія Тимошенко у ефірі Першого національного телеканалу.

Лідер партії “Батьківщина” переконана, що вибори до органів місцевого самоврядування у деяких східних районах можна проводити лише після виведення російських військ та встановлення миру. “В протоколі (контактної робочої групи щодо врегулювання ситуації на сході України від 5 вересня – ред.) закладені негайні вибори в місцеві ради. Кого там оберуть? Гіркіних, Абверів, Стрілків? Під дулами автоматів, коли все населення виїхало і насправді не зможе проголосувати?”, – пояснила вона.

“Хтось вірить, що Путін зупиниться просто тому, що ми приймемо якійсь закон у Верховній Раді? Він сьогодні нічого не виконує, він не звертає уваги на жодні міжнародні закони і документи. Це означає, що нам треба ставати сильними. І як мінімум, якщо нас поставлять до стінки і будуть ультимативно нав’язувати війну, як будь-яка країна світу ми можемо захиститися. Я добре знаю стан нашої армії, і добре знаю, на що здатна наша оборонна промисловість. Я переконана, що ми можемо захистити нашу землю”, – заявила Юлія Тимошенко.

Як відомо, зараз на підставі мінських домовленостей в рамках контактної робочої групи щодо врегулювання ситуації на сході України розробляється законопроект про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей. Наступного тижня його можуть обговорити у парламенті.

Юлия ТИМОШЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини