MENU

Тимошенко: Нам потрібно посилити захист наших позицій в Європі

813 3

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко закликає президента України негайно призначити керівників дипломатичних місій країни в ключових європейських державах для посилення переговорних позицій щодо угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

“Я прошу президента не зволікати з призначенням наших головних дипломатів в ключових країнах Європи. Чотири місяці у нас не призначені посли більше ніж в 20 країнах, в тому числі – Німеччина, Велика Британія, Польща, Франція. Це ключові країни Європи. Якщо там немає навіть послів, не кажучи вже про потужні групи зв’язку, то ми там слабкі. Ми просто не можемо вести діалог, який потрібен Україні. Тому я прошу сьогоднішню владу – не зволікайте. Ми там без голосу, а час дуже відповідальний”, – сказала Юлія Тимошенко у ефірі Першого національного телеканалу.

Крім того, лідер партії “Батьківщина” вважає за доцільне створити контактні групи для просування української позиції в Об’єднаній Європі.

“Нам потрібно суттєво посилити наші переговорні позиції в кожній країні Європейського Союзу, де у народів та у лідерів є сумніви, чи є Україна європейською країною. Тому зараз я раджу і президентові, і уряду сформувати потужні групи, які складаються громадських діячів, з дипломатів з великим стажем, з політиків, які мають діалог з європейськими країнами. Зараз в кожну країну відправити наші команди, які будуть там відстоювати на каналах телебачення, у парламентах нашу українську позицію, тому що угода сьогодні знаходиться під дуже важким ризиком. І ми мусимо захистити наше майбутнє”, – заявила Юлія Тимошенко.

Юлия ТИМОШЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини