MENU

Угода про асоціацію з ЄС – наш цивілізаційний вибір - Тимошенко

923 4

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявляє про неприпустимість відкладення на рік застосування угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, політичну частину якої було підписано 21 березня, а економічну – 27 червня 2014 року.

“Росія поставила ультиматум змінити 43 додатки до наших угод. Це, по суті, повторюється той Вільнюс, після якого повстав Майдан, коли поїхав до Вільнюса Янукович і привіз відмову від підписання угоди  про асоціацію”, – сказала Юлія Тимошенко у ефірі Першого національного телеканалу.

Лідер партії “Батьківщина” наголосила, що угода про асоціацію України з Євросоюзом є цивілізаційним вибором країни. “Угода про асоціацію – не папір, не назва. Це наше місце в світі. І нам потрібно цього добиватися, тому ні за яких обставин наші переговірники на самому високому рівні – президент, прем’єр-міністр, наші посли, дипломати – не мають права відмовитися від негайної імплементації угоди про асоціацію”, – підкреслила вона.

За її словами, набуття чинності угоди про асоціацію відкриває можливість входження України до нової системи захисту, підтримки та життя. “Тому 16 вересня у нас буде ратифікація в парламенті, але наш президент і прем’єр мусять добитися того, щоб жодна літера в нашій угоді не була змінена по сценарію і практично під шантажем, під тиском Російської Федерації, і ні в якому випадку не допустити відкладання угоди на рік. Не можна цього робити. Тоді і ратифікація, і підписання практично будуть фікцією, а ми хочемо дійсно міняти країну”, – зазначила лідер партії “Батьківщина”.

“Ми не маємо права в Україні зараз переходити на риторику Януковича, який казав – “не на часі, ми ще не дозріли, це нам принесе величезні збитки та, можливо, нам треба ще декілька років порахувати, а може нам краще без угоди”… Це не наша, не українська риторика. Сьогодні кожен, хто говорить, що треба відкласти угоду про асоціацію, залишає нас в безчассі, поза межами цивілізованого світу, на узбіччі”, – заявила Юлія Тимошенко.

Як відомо, підписання угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною планувалося 28 листопада 2013 року. Відмова попередньої влади від підписання цього документу призвела до масових акцій протесту, внаслідок яких в Україні було обрано нового президента.

Угоду про асоціацію було підписано поетапно: політичну частину – 21 березня, а економічну – 27 червня 2014 року.

Сьогодні стало відомо про спільну заяву комісара ЄС з питань торгівлі Карела де Гухта, міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва та міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, в якій йдеться про відкладення застосування угоди про асоціацію між Україною та ЄС на рік – до 31 грудня 2015 року.

Юлія ТИМОШЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини