MENU

Про неідеальних кандидатів, моду на передвиборчі списки та відповідальність

1812 0

У понеділок на програму "Час підсумки дня" були запрошенні кандидати, які можуть стати новими обличчями майбутнього парламенту. Один з них – відомий журналіст Сергій Лещенко.



Під час дискусії у студії Сергій сказав:

- Мода брати у передвиборчі списки журналістів і громадських активістів, краща за моду брати у списки коханок... Раніше була мода співачок брати в парламент, коханок брати в парламент, масажистів, охоронців... Мені здається, що це дебілізм, коли в двадцять першому сторіччі, в центрі Європи мати такий депутатський корпус, який складається зі співаків, співачок і решти селебретіс.

Уже за кілька годин кияни здивувалися "новому обличчю", яке Блок Порошенка висунув в одному зі столичних округів. Причому у першу чергу звертають увагу не на обличчя та очі Ольги Люльчак)

Намагання дізнатися більше про "нове обличчя" привело на сайт з базою артистів. Гадаю, виборцям буде цікаво дізнатися анкетні данні їхнього кандидата. Тут усе без ретуші: зріс, вага, розмір взуття. Але ці данні видають: кандидат – неідеальний)

Скоріше за все про висування саме таких кандидатів у депутати Сергій Лещенко казав в ефірі 5 каналу "дебілізм".

Але я б не поспішав з такими висновками. Давайте побачимо конкурентів Ольги Люльчак по округу.

Є така політтехнологія – зіграти у договірняк. Це коли для перемоги потрібного кандидата електорально сильна партія виставляє слабкого кандидата.

Щоправда ця технологія не завжди спрацьовує.

Днями знайомий часів мого студентства, який добре обізнаний у нюансах останніх виборів до Києвради, розповів історію.

В одному окрузі мав перемогти потрібний дядька. З боксером домовилися, що конкурентом виставлять маловідому дівчинку. "Нове обличчя". Дівчинці купили "путівку на моря" на увесь час виборчої кампанії. Щоб не заважала.

Дівчинка відпочила, повернулася, і несподівано перемогла. Сила бренду. Їй нагадали про домовленості і висунули пред'яву – знімай свою кандидатуру. А вона – ні в яку. Так ми отримали депутата Київради.

Прізвища героїв цієї історії мій друг не назвав. Але з інших джерел інформація наступна: це пара Пузанов-Лимар.

Олександр Пузанов – кількарічний заступник глави КМДА та колишній однокласник Юлії Льовочкіної.

Найбільше інформації про Юлію Лимар можна знайти на сайті Київради. До того її навіть Google не знав. На Facebook "нове обличчя" з'явилася 1 серпня. Увірвалася у 21 сторіччя)))

Тож не виключено, що і Ольга Люльчак може випадково отримати депутатський мандат і сісти у Раді десь поруч із Сергієм)

Ми поки що не знаємо, хто просуває цю кандидатку у депутати)

Але точно можемо сказати, хто співвідповідальний за появу цього "нового обличчя".

Публічно відповідальність за кандидатів-мажоритарників взяв на себе Юрій Луценко:

Оглашение перечня кандидатов Юрий Витальевич (Луценко) начал с мажоритарщкиов.

- Я лично занимался мажоритаркой и отвечаю за то, что у нас нет ни одного парашютиста. Ни одного. Каждый претендент на округ согласован с руководителем местной партийной организации. Более того, сами руководители парторганизаций также баллотируются по своему региону, – сказал он.

Також співвідповідальні за таких неідеальних кандидатів усі делегати з'їзду, які мовчки проголосували за список, який їм спустили. І звісно частина відповідальності і на справжніх нових обличчях. Якщо вони йдуть у політику аби змінити систему, то починати варто було б вже з першого дня. Ніхто ж нікому рота на з'Їзді не закривав. То чому делегати з'їзду не почули заклики: давайте змінюватися вже зараз, обговоримо спущених зверху кандидатів, визначимося зі своїм ставленням до цих кандидатів.

Але це вже були б ідеальні кандидати.

Олексій БРАТУЩАК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини