MENU

Чому візит Порошенка до США не був максимально результативним

4947 5

Результати візиту Петра Порошенка до США не викликає в мне особливого задоволення. І проблема не в українському президенті, а в американському лідері. Ні, - сказав він на прохання Порошенка надати Україні особливий статус союзника США. Зброю Америка також не даватиме. Біноклі, бронежилети... як завжди. На жаль Обама не уявляє загрозу Заходу настількі очевидною, як це бачить Порошенко.

Я не вважаю, що візит був невдалим. Але він не був максимально результативним. Чому?

Першопричина - Обама і його нерішучість, яка відома багатьом експертам в США і ЄС.

Друга причина - недостатня інформаційна підготовка до візиту з боку Посольства України в США. Це є очевидним.

Третя - Україні ще не вдалося сформувати в Білому Домі, в Сенаті і в Конгресі США потужну групу друзів України. Таку, яку вдалося створити країнам Балтії, Польщі і Ізраїлю. Цим треба займатися вже зараз, під час виборів в Конгрес.

Ще одне: відсутність потужних Послів в Польщі, Швеції, Франції, Німеччині не покращує позиції України в ЄС. Скоріш за все необхідно посилювати команду, яка діє при НАТО. Багато експертів нарікають на відсутність рішучих кроків у відношенні до Москви, але казати легше ніж робити. Ситуція складна. Але є відчуття, що все просувається в кращій бік. Впевнений, що США, Україна і НАТО з ЄС мають гарний план...

Віктор ЧЕРНИШУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини