MENU

Починаючи кримську авантюру, Кремль користувався відвертою дезінформацією

5382 5

Починаючи кримську авантюру, кремлівський уряд користувався невірними, застарілими данними та відвертою дезінформацією (лише одного я не розумію - хто ж був таким дезінформатором). Про це свідчить зокрема нарада, де Путін і Мєдвєдєв були посаджені на землю критично налаштованими експертами. Вона була давно, ще в травні, і тепер я можу розказати її з подробицями, не ризикуючи джерелом. 

В голові кремлівських клоунів ситуація бачилась проста: налагодити постачання Криму з Росії - і всє дєла. Про реальний стан справ вони тупо не знали, за що попередні експерти, що роками інформували по Криму, вже сильно покарані. От конспект зустрічі. 

Тугодумний Мєдвєдєв бодро доповів, що Крим можна постачати трьома напрямами: морем, повітрям і паромом. Коли стихли царствєні промови і холопам дозволили говорити, то вони повідомили наступне:

а) парому немає. Навантаження, яке він здатний витримати, не зможе прогодувати навіть місто Керч. 

б) припустимо, множимо на нуль перший пункт. Але ніде поблізу немає терміналів, вантажних та складських мощностей, будувати їх - не один рік, і купа грошей. 

в) припустимо, і цю проблему вирішено. Але Керчь знаходиться в самій дупі Криму, і не існує (та ніколи не існувало) приличної дороги від нього до центру Криму. Ані шосейної, ані залізної, взагалі ніякої. Є вузьке керченське шосе, розширити його - зломаєш шию, в будь-який момент аварія на якомусь болоті і траса паралізована. Вузькоколійне полотно такої ж якості. 

г) тут пригадали, що окрім Керчі є інші порти, а "морє наш". Ніфіга, кажуть холопи на місцях: в Феодосії десять років планували термінал, так все і заглохло. В Чорноморському нема. В Ялті було і загуло. В Севастополі - забудьте, все розвалено своїм же чорноморським флотом, який від жлобства навіть іржавчину не фарбував на "орендованому" простірі. В приморських бухтах пирси і ті давно попадали за ненадобністю. Будувати новий порт навіть дешевше, ніж реанімувати старі, але і це дуже, дуже дорого. 

д) останній постріл був про аеродроми. Кремль оперував данними, згідно яких десяток військових аеродромів в Криму живе і здравствує, а насправді там розобрали навіть взльотні полоси. Плити пішли на дачні паркани. Усього нарахували десять смуг на Крим, вкупі з аварійними (відповідно, легко порахувати кількість бортів, 

Отоді і народилася ідея боротись за перешийок суходолом, чтобитоністало. Альтернатива, озвучена вже влітку - наступна. Підрахували, що в Криму понад мильйон пенсіонерів, і всі вони скоро помруть. На тому й порішили, як запасному варіанті.

Ali Tatar-zade


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини