MENU

Жителям Закарпатья скоро выдадут биометрические паспорта

573 1

 


«Верховна Рада України(ВР) прийняла в першому читанні за основузаконопроект № 10492 «Про Єдиний державнийдемографічному реєстрі», якимпередбачається введення в Українібіометричних паспортів. «За» проголосували250 народних депутатів при мінімальнонеобхідних 226», - об этом пишут novosti-o.

«Згідно з документом, паспортгромадянина України є документом, щозасвідчує особу і підтверджує громадянствоУкраїни на території України.

Коженгромадянин України незалежно від вікузобов'язаний отримати паспорт громадянинаУкраїни в порядку.

Оформленняпаспорта громадянина України здійснюєтьсявсім особам, починаючи з народження інезалежно від віку на кожні десятьроків.

Паспорт громадянина Українивиготовляється у формі картки, що міститьбезконтактний електронний носійінформації.

Оформлення та видачапаспорта громадянина України здійснюютьсяголовним розпорядником реєстру.

Паспортгромадянина України видається непізніше, ніж через тридцять днів з дняоформлення заяви-анкети на його отримання,або не пізніше, ніж через десять робочихднів з дня оформлення заяви-анкети найого термінове отримання.

У паспортгромадянина України вноситься такаінформація: назва держави; назвудокумента; прізвище, ім'я особи; стать;громадянство; дата народження; унікальнийномер запису в реєстрі; номер документа;дата закінчення терміну дії документа;дата видачі документа; уповноваженийсуб'єкт, що видали документ , місценародження; оцифрованого образу особи;оцифрована підпис.

Паспорт громадянинаУкраїни для виїзду за кордон провадитьсяу формі книжечки, правий форзац якоїмістить безконтактний електроннийносій інформації, та складається зм'якої обкладинки, 32 сторінок та сторінкиданих.

Законопроектом визначається,що Єдиний державний демографічнийреєстр - електронна інформаційно-телекомунікаційнасистема, призначена для зберігання,обробки та використання інформації проособу.

Реєстр є функціонально єдиноюсистемою, яка складається з Головногота резервного обчислювальних центріві вузлів уповноважених суб'єктів.

Головнийобчислювальний центр Реєстру забезпечуєнакопичення змін інформації вхронологічному порядку. Резервнийобчислювальний центр Реєстру забезпечуєнадійність зберігання інформаціїцентральної бази даних Реєстру шляхомдублювання інформації.

До Реєструвноситься така інформація про особу:прізвище та ім'я особи; дата народження/смерті,місце народження; підлогу; дата внесенняінформації про особу до реєстру; відомостіпро батьків (усиновлювачів), опікунів,піклувальників та інших представників;відомості про громадянство або йоговідсутність та підстави набуттягромадянства України; реквізитидокументів, виданих особі (тип, назвадокумента, серія, номер, дата видачі тауповноважений суб'єкт, що видав документ,термін дії документа); відомості продокументи, що підтверджують смертьособи або про визнання особи померлоюабо безвісно відсутнім; оцифрованогозразок підпису особи; оцифрованогообразу особи; додаткова зміннаінформація.

За внесення інформаціїдо реєстру плата не стягується.

Крімтого, законопроект визначать перелікдокументів, які посвідчують особу тапідтверджують громадянство України:паспорт громадянина України; паспортгромадянина України для виїзду закордон; посвідчення особи моряка;посвідчення члена екіпажу; посвідченняособи на повернення в Україну; тимчасовепосвідчення громадянина України;документи, що засвідчують особу і їїспеціальний статус: посвідчення водія;посвідчення особи без громадянства длявиїзду за кордон; посвідку на проживання;посвідку на проживання; картка мігранта;посвідчення біженця; проїзний документбіженця; інші документи, що засвідчуютьособистість і її спеціальний статус,визначені законами України.

Заоформлення (у тому числі замість втраченихабо викрадених), обмін та продовженнястроку дії документів може стягуватисядержавне мито, а за проведення такихдій за кордоном консульський збір упорядку і розмірах, визначенихзаконодавством», - пишут novosti-o.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини