MENU

Сніданок дієтолога, або Їжа як секрет довголіття

3179 0

"А скажіть чесно, ви їсте так само, як радите нам?" – питають люди. Часто навіть краще, бо так "ізощряться" може не кожен.

Оскільки я все ближче наближаюся до свого 100-річчя, мушу класти на тарілку те, що допоможе мені в 100 років станцювати сальсу, причому – при повній свідомості.

Отже, завжди їм яйця. Домашні, куплені у бабусі на ринку. Такі яйця містять всі амінокислоти, необхідні для утворення нових клітин, ферментів, гормонів, імунних клітин і очищення печінкою організму від токсинів. Холестерину не боюсь: його там лише 2%, а лецитину – аж 8%, а саме він не дає налипати тому холестерину в судинах. А ще в яйцях багато вітамінів та антиоксидантів.

Про антиоксиданти. Чим їх більше – природніх – тим краще. Бо з віком через куріння, дихання вихлопними газами і навіть прийом "банального" парацетамолу в організмі, як гриби після дощу, множаться вільні радикали. Антиоксиданти блокують і нейтралізують тих агресорів-радикалів. Антиоксидантів багато у свіжих овочах, фруктах, ягодах, горіхах, насінні, какао, зеленому чаї, натуральній каві.

Ще мають бути корисні жири: поліненасичені, мононенасичені (оливкова олія) та особливо – омега-3 (морська риба, горіхи, насіння льону або в капсулах готові). Ці диво-жири ліквідують приховані запалення, про які ми і не здогадуємось, очищають судини від налипань холестерину, роблять кров не такою густою, щоб вона не злипалася і в ній не утворювалися тромби (які і є причиною інсультів та інфарктів). А ще зволожують шкіру, як кажуть, "зсередини", та роблять ще багато чого корисного для нашого здоров'я.

На фото мого сніданку – мікрошматочок м'якого домашнього сиру. Він калорійний, але очищає печінку від зайвого накопичення жиру. А ще – полівітамін в таблетці. Він буде не зайвим, адже я можу чогось недоотримати з їжею.

Окрім того, ще одна важлива деталь – відразу після сну я випиваю склянку ТЕПЛОЇ води із соком лимона. Від такого напою виділяється жовч, ніколи не буде піску та каменів, їжа буде перетравлюватися вся і менше утворюватиметься ендотоксинів. Тоді, відповідно, у вас стає більше шансів у повному "здравії" дожити до 100-річчя і подивитись, яким буде те майбутнє.

Оксана СКИТАЛІНСЬКА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини