MENU

Попри тривалу відсутність в країні, суд дозволив Хорошковському йти в депутати

4606 1

Фото: з архіва Мустафи Наєма

Суд дозволив Валерієві Хорошковському балотуватися в народні депутати. Про це повідомляє один з позивачів, кандидат в народні депутати Сергій Лещенко.

"Суд щодо Хорошковського ми програли. Попри всі маніпуляції, які стали відомі протягом останніх годин - що Хорошковський спочатку думав, що він безробітний, а потім згадав, що він два роки працював за кордоном як представник власної ж фірми. Треба було бути в суді та чути, як ставали відомі нові й нові факти мухлювання олігарха з Монте-Карло. Для мене справа Хорошковського - це "стрес-тест" нинішньої політичної системи. Тест не пройдено. Суди корумповані, телефонне право діє. Навколо Хорошковського - змова політичного керівництва держави. Нічого не помінялося", - написав Лещенко на "Фейсбуці".

Раніше журналіст детальніше розповідав про намагання Хорошковського довести, що він не порушує норму про 5-річне проживання в Україні:

"Отримали у суді документи ЦВК. Усі просто в шоці. Це - новий поворот у справі про зняття Хорошковського з виборів. Оцініть "красоту ігри"! 15 вересня 2014 року датований протокол з'їзду партії "Сильна Україна", де Хорошковський вказаний "тимчасово не працює". 16 вересня Хорошковський подав до ЦВК автобіографію, де вказав, що з 2012 року "тимчасово не працює". 17 вересня Хорошковському під анестезією роблять операцію на плечі в Ізраїлі. Після чого він "прозріває" і 21 вересня подає до ЦВК "уточнену" автобіографію, де Хорошковський "пригадує", що з грудня 2012 по 2014 рік він працює головою ради юристів у фірмі свого адвоката Порохняка "Київська правнича компанія". Ця ж компанія начебто відрядила Хорошковського за кордон на 14 місяців, з грудня 2012 по березень 2014. На підставі цього Хорошковський намагається довести, що він не порушує норму про 5 років проживання в Україні. І за інформацією Прикордонної служби, Хорошковський вперше з грудня 2012 повернувся до України тільки 21 вересня 2014 року. Тобто його не було в Україні 21 місяць! Наш чудовий адвокат Тетяна Козаченко каже, що це все просто "знущання".

Нагадаємо, що відповідно до законодавства України, народним депутатом може бути обраний громадянин України, якому на день виборів виповнилося двадцять один рік, має право голосу і проживає в Україні протягом останніх п'яти років. Не може бути обраним до Верховної Ради України громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини