MENU

Перші вантажівки з німецькою гуманітаркою прямують до України

5341 0

Сьогодні перші вантажівки з гуманітарною допомогою, яка була надана Урядом Німеччини для жителів України, перетнуть українсько-польський кордон. Ця допомога була надана Україні відповідно до домовленостей, досягнутих під час візиту до України канцлера ФРН Ангели Меркель, повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Супроводжує вантаж з Німеччини Парламентський держсекретар Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Ганс-Йоахім Фухтель.

Відповідно до Протоколу за результатами наради з питань технічного забезпечення ввезення на територію України гуманітарного вантажу з ФРН під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, отримувачем німецької гуманітарної допомоги визначена Державна служба України з надзвичайних ситуацій. ДСНС України координує також діяльність міжвідомчої робочої групи з питань супроводження та реалізації гуманітарної допомоги.

Сьогодні, на світанку, для зустрічі гуманітарної допомоги, до українсько-польського кордону вирушив Голова ДСНС України Сергій Бочковський, який особисто координуватиме ввесь процес доправки вантажу на територію України та його подальший розподіл.

Нагадаємо, ще наприкінці серпня цього року канцлер Федеративної Республіки Німеччини Ангела Меркель, під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенко, висловила намір Німеччини надати нашій державі гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб. І вже у вересні Україна отримала офіційний лист від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) про надання українцям гуманітарного вантажу. Таким чином, протягом жовтня до України прибуде більше 110 вантажівок з гуманітарною допомогою (зимовий одяг, побутова техніка) та більше 100 вантажівок з технічним обладнанням для побудови трьох транзитних пунктів із збірних будинків для короткострокового проживання у них людей, які тимчасово переміщаються з районів проведення АТО.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини