MENU

Відкритий лист солдатських матерів: «Ситуація на фронті близька до катастрофи»

8292 10

Ситуація на фронті сьогодні близька до катастрофи. Бійці АТО потерпають від нестачі ліків, теплих речей, спальників та систем обігріву.  

Про це йдеться у відкритому листі солдатських матерів до президента Петра Порошенка та прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. 

Повний текст звернення наводимо нижче:

"Відкритий лист солдатських матерів 

Президенту України Петру Порошенко та прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку 

Шановний Петро Олексійовичу!


Шановний Арсенію Петровичу! 


Ми всі, ще вчора звичайні українські матері звичайних українських хлопчиків, сьогодні об'єднані спільною бідою та спільною біллю. Наші діти воюють в зоні АТО. В їхніх руках сьогодні доля України, її незалежність,її майбутнє. А у ваших руках, у вашій владі – саме життя наших дітей, наших українських бійців. 


Свого часу ви - кожний і цілком свідомо – взяли на себе відповідальність за нашу країну. За кожного її громадянина, кожну дитину. У вас є свої діти, і тому сподіваємось, що ви нас зрозумієте. 


Ймовірно, військові чиновники говорять вам, що вони роблять для армії все можливе, що армія готова до зими, але не вірте їм! Це неправда! На фронті, в зоні АТО ситуація сьогодні близька до катастрофи. 


Кожна осіння ніч нагадує нам, що наші бійці потерпають – у них немає теплих речей, спальників, систем обігріву. Кожен новий обстріл і нове порушення перемир'я нагадує, що у наших дітей немає в достатній кількості ні зброї, ні ліків. Ми, кожна родина, віддали всі свої заощадження, щоб забезпечити дитину всім необхідним для служби в АТО, нам допомагали родичі, друзі, незнайомі люди. Ми молимося на волонтерів, тому що вони який уже місяць рятують армію від катастрофи. Нам, по суті, допомагає вся країна, але тільки не держава. Де ж міністерство оборони? Де служби постачання?


Держава, чиновники, відповідальні особи, якими ви керуєте, думає про свою армію найменше. 


Щоранку кожна з нас прокидається із надією, що вночі все обійшлося, син живий, і, можливо, саме сьогодня, нехай виснажений фізично і морально, мій хлопчик повернеться додому - хоча б у коротку відпустку. То ж дитину можна буде нагодувати, обійняти і забути про всі негаразди. Але більшість хлопців перебуває в зоні АТО місяцями без ротації, без можливості перепочити. 


Ще ми хочемо почути відповідь на питання, чому військкомати продовжують набирати в армію не професійних військових, які мають бойовий досвід, не контрактників, не добровільців, а необстріляних, ледь навчених хлопчаків? Замість того, щоб протистояти ворогу розумно та професійно, ви прикриваєте прорахунки українського військового командування тілами наших дітей. Прохаємо, не робіть з них «гарматне м’ясо», панове!


Чому ніхто, жоден посадовець, досі не відповів за ці запитання? Ми ж питаємо вас не вперше! Чому сини політиків йдуть у депутати, на високі посади, а наші сини сплять на холодній землі, прикриваючись від холоду лише обіцянками генералів? 


Чому досі ми не знаємо правду про Іловайську трагедію? Хто кинув наших дітей в цей котел, хто віддавав злочинні накази і хто пообіцяв «рятівні коридори» для виходу з оточення, тим самим прирікаючи українських бійців на загибель? 


Хто винен у тому, що сьогодні відбувається з нашою армією? І чи будуть покарані ті, чий непрофесіоналізм та безвідповідальність обходяться нашій країні в таку непомірну ціну - життя наших дітей?


Щиро сподіваємося на відповідь.


Уляновська Світлана


Лавренюк Тетяна


Гладунська Валентина


Лимар Надія


Спілок Неля


Улещенко Олена


Шушковська Марина


Васіна Олена


Антонюк Лариса


Наумець Світлана


Та ще 114 матерів захисників України – бійців АТО."


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини