MENU

Стіна або білборд довжиною в україно-російський кордон

6749 5

З червня в Україні ходять розмови про будівництво стіни, яка відгородить Україну від Росії. Перший, хто заговорив про цей масштабний фортифікаційний об’єкт став губернатор Дніпропетровської області та олігарх Ігор Коломойський. Потім цю ініціативу підхопив Кабмін, виділивши на облаштування державного кордону 235 мільйонів гривень.

 

Тепер прем’єр Арсеній Яценюк говорить, що необхідно виділити ще 6 мільйонів євро. У мене складається враження, що ми живемо не в ХХІ столітті, а у Середньовіччі. І тільки за міцними мурами і можемо врятуватися! Складається враження, що проект «Стіна» починає перетворюватися на білборд Яценюка довжиною в україно-російський кордон.

 

Загальна вартість проекту, анонсована Прем’єр-міністром – 66 мільйонів євро. Кругленька сума для країни, у якої зовнішній борг сягає близько 107 мільярдів євро! Тобто найбільший політичний білборд Арсенія Петровича може обійтись занадто дорого.

Посперечатися можна і про ефективність цього спорудження. Невже ви думаєте, що Росія почне масово сунути на Україну танками та піхотою. Це повний абсурд. У минулому році Росія стала третьою країною в світі за обсягом воєнного бюджету. Він складав 72 мільярда доларів. Звичайно ж зараз, через падіння ціни на нафту, Росія не може витрачати солідні суми на озброєння. Але уявіть яка воєнна міць протистоїть Україні, у якої воєнний бюджет 2,5 мільярда доларів.

Путіну потрібно 8 годин, щоб дійти до Києва. І думаю, що його солдати навряд чи будуть пуляти в стіну з катапульт. Вони просто її облетять! Чи згадаємо про обстріли з «Градів» з території Росії.

Не треба списувати з рахунків і інформаційну війну, агентів Кремля, які зможуть розхитувати ситуацію зсередини країни.

І чи хочемо ми перетворити країну у комунальну квартиру?! Спочатку відгородимося від Росії, а потім почнемо будувати стіни між областями і містами?!

Замість популістської стіни нам потрібна боєздатна армія, розвідка, контррозвідка, спецпідрозділи, які будуть боротися з терористами. Необхідно прийняти Антитерористичну доктрину. І найголовніше – сьогодні армію потрібно одягнути, взути та нагодувати. Давайте на це виділимо гроші.

Я дотримуюсь думки, що країну можуть об’єднати реформи. Коли ми почнемо цей складний шлях і досягнемо результатів, жити в процвітаючій Україні захочуть не лише люди зі Сходу, але й навіть з Росії.

Закінчу лірично. Словами пісні відомого українського гурту.

Де ми з тобою будем,

Коли закінчиться їхня війна.

Чи вистачить нам сили

Зробити так, щоби впала стіна.

Впала між нами стіна.

Сергей КАПЛИН


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини