MENU

Американець укранського походження отримав $30 тис. за фото з Майдану

7815 3

15 жовтня 2014 року в Нью-Йорку оголосили результати 25-го щорічного гранту імені Юджина Сміта (W. Eugene Smith Grant in Humanistic Photography)

Серед робіт представників із понад 42 країн журі обрало знімок, на якому увіковічено момент із життя людей під час подій Євромайдану 2013-2014 року, американського фотографа українського походження Джозефа Сивенького, повідомляє “Укрінформ“.

Про це йдеться на офіційному сайті W. Eugene Smith Grant, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я переживав це (насильство – ред.) і фотографував те, що відбувалося у місті, яке вважаю домом. Це було більше схоже на зображення моєї спільноти, це в будь-якому випадку не була для мене історія іноземців. Вийшовши на площу ризикувати життям за демократію, ми були сусідами, друзями і членами сім’ї», – розповідає Сивенький у післямові до фотографії, що розміщена на сайті.

На фото – студенти Сергій (19 років) та Вікторія (20 років), молода пара із Дніпропетровська, обнялися на Майдані Незалежності. Згодом Сергій пішов на вул. Грушевського, де розпочалися вуличні бої.

Грант, якого удостоєний американо-український фотожурналіст становить 30 тисяч доларів.

Джозеф Сивенький вже 15 років займається документальною фотографією в Україні, часто зосереджуючись на висвітленні проблем людей з ВІЛ.

Довідково: грант названий на честь легендарного документального фотографа Юджина Сміта (W. Eugene Smith). Він був запроваджений у 1979 році, з метою допомоги фотографам, котрі працюють над персональними документальними проектами усупереч особистій економічній вигоді. На сьогодні премія є однією із найпрестижніших і довготривалих нагород у сфері фотожурналістики.

Юрій ЇЖАЧКЕВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини