MENU

Представники «ударівця» Кондратенка били та погрожували автоматом спостерігачеві «Опори». ФОТО, ВІДЕО

4636 1

У неділю,  19 жовтня, о 12:15, під час відкриття бювету кандидатом-самовисуванцем по 215 округу Віктором Кондратенком сталася конфліктна ситуація між представниками кандидата і 3-ма молодиками з ВО «Свобода» (Василь Харченко, Віктор Сумарєв, Дмитро Макаров), які розповсюджували агітаційні листівки.

У своїй передвиборчій кампанії Володимир Кондратенко маскується під «Блок Петра Порошенка» та заявляє, що є узгодженим кандидатом від демократичних сил. Проте насправді узгодженим з «Блоком Петра Порошенка» є інший кандидат – Андрій Іллєнко від ВО «Свобода» (про це ОПОРА писала раніше).

Під час заходу за участі Володимира Кондратенка «свободівці» почали роздавати листівки з агітацією проти кандидата-маскувальника, що не заборонено виборчим законодавством. Відразу підбігли люди Віктора Кондратенка, вирвали з рук агітаторів листівки і повели їх у бік. Спостерігач ОПОРИ, який був присутнім на відкритті бювету, почав знімати інцидент на відео. Представники кандидата Кондратенка наказали спостерігачу ОПОРИ не знімати, на що спостерігач повідомив, що має право, оскільки є журналістом. Після цього невстановлена особа почала наносити удари спостерігачу ОПОРИ і забирала планшет, з якого велася зйомка, а чоловік у камуфляжній формі, який на зустрічі представлявся як солдат батальйону «Айдар» (і мав їх шеврон на плечі), вдарив спостерігача ногою – на цьому відео закінчилося.

Далі спостерігача потягнули у мікроавтобус, і там він отримав декілька ударів по тулубу і задній частині голови, а невідомий чоловік, що сидів у балаклаві, направив на нього автомат «Калашникова». У спостерігача забрали документи, переписали персональні дані, перевірили особисті речі: сумку, планшет, видалили відео, погрожували прострелити ногу. Через 40 хвилин погроз і залякувань відпустили і наказали зникнути за 2 хвилини.

Він перший почав виривати у нашого спостерігача планшет з якого вівся запис відео і штовхати

"Айдарівець" - бив ногоми спостерігача, затаскував у машину, хтось може пересвідчитися звідки цей "ряжений" херой?

Хлоп, що погрожував у машині, видаляв відео, переписував персональні дані

Погрожував, бив свободівця

Представники Громадянської мережі ОПОРА написали заяву до міліції, надали фото- і відеодокази, які відновили, номерний знак мікроавтобуса. Цікаво, що один із нападників (той, хто почав бити першим) представився бійцем батальйону «Айдар». Майже на кожній зустрічі з виборцями або заході, який організовує кандидат Віктор Кондратенко, його супроводжують айдарівці. Яка їхня функція на заходах -  невідомо.

Щодо міліції, то вона не проявила особливого інтересу до інциденту, номери оперативного штабу Деснянського району, який анонсував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, не відповідали, за фактом бездіяльності було написано скаргу у Книгу скарг Деснянського РУ ГУ МВС України в м. Київ. Також за фактом інциденту представники Громадянської мережі ОПОРА написали заяву до Деснянського РУ ГУ МВС України в м. Київ.

Лише 20 жовтня, після звернення представників ОПОРИ за фактом нападу і побиття спостерігача Громадянської мережі ОПОРА, журналіста газети «Точка опори» МВС було порушено кримінальну справу.

Громадянська мережа ОПОРА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини