MENU

Украина стала переплачивать за газ 20 млрд. грн. из-за премьера Януковича

1250 2



Оскількипостійною пропагандистською темою збоку ПР є підвищення ціни на газ за уряду Ю.Тимошенко, не зайве було б пригадатиі порахувати, на скільки ж Україна сталаплатити за газ більше за керуваннясамого Януковича ну хоча б за часперебування його на премєрськійпосаді у 2006-2007 роках. Як загально відомо, Янукович як премєротримав країну з ціною на імпортованийгаз 90$ за тис. кубів, а здав премєру Тимошенко з ціною 179,5$.

Елементарнийпідрахунок показує, наскільки Українастала платити більше через прем
єра Януковича:


179,5- 90 = 89,5$
89,5 * 30 млрд ( середній об’ємгазового імпорту) = 2,7$ млрд або понад21 млрд грн

Але це лише дуже приблизнийпідрахунок. Точно підрахувати це майженеможливо. Наведемо лише один красномовнийприклад, чому саме так.


Якми пам
ятаємо,18 грудня Тимошенко змінила на поступремєра Януковича. Напередодні, 5 грудня 2007 уМоскві міністр палива та енергетики КМ ЯнуковичаЮ.Бойко підписав у Москвігазову угоду, якою ціна імпортованогоРУЕ для України газу закріплювалася нарівні 179,5$ (перед тим, у 2007 році діялаціна 130$). 


Алеяк тільки прем
єр Тимошенко приступила до виконання своїхобовязків,РУЕ підняло ціну на імпортований газдля України. Ось що про це згодомговорив тодішній президент РФД.Медведєв: «Минулого року, коли мипостачали газ українським споживачампо 179,5 доларів, цей же самий газ українськийспоживач отримував за ціною 320 доларівза тисячу кубометрів. І вся ця маржаосідала в кишенях структур, які нам невідомі, які, ймовірно, захищають чиїськорупційні інтереси. І гроші від цихоперацій, ймовірно, використовувалисядля досягнення політичної мети або длявирішення особистих проблем».


Медведєвтакож тоді наголосив, що українськіспоживачі повинні знати про те, що«Газпром» постачав газ за однією ціною,а фактично їм продавався газ за подвійноюціною, повідомило «Эхо Москвы».


Звичайнож можна взяти під сумнів те, що тодішнійпрезидент РФ дійсно не знав, на чиїхрахунках осідали гроші від тієїшахрайської оборудки, але політичнийетікет іноді обмежує ступень одкровеньвідомих політиків.


Відсебе додамо, що питання ціни на газ єбезумовно складним, і проблеми з нимвиникли аж ніяк не у 2009 році: корінняцього питання є набагато глибшим.

 

viktor



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини