MENU

Петиція про звільнення Надії Савченко на сайті Білого дому зібрала понад сто тисяч підписів

4468 3

Петиція на сайті Білого дому з проханням до Президента США Барака Обами використати всі можливі законні засоби, аби звільнити незаконно ув’язнену в Росії українську льотчицю Надію Савченко, зібрала понад 100 тисяч підписів.

 

Про це на брифінгу повідомила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

 

Вона наголосила, що команда "Батьківщини" продовжує широкомасштабну програму щодо звільнення Надії Савченко, яка є 1-им номером списку партії на парламентських виборах.

 

"Для нас Савченко – це символ боротьби і перемоги України. Водночас для Путіна Савченко - це теж символ, але розправи з Україною", - сказала Тимошенко.

 

Вона повідомила, що команда "Батьківщини" розмістила на сайті Білого дому спеціальнупетицію-звернення до Президента США Барака Обами.

 

"На цю хвилину зібрано 101 тисяча 369 підписів, і збір підписів продовжується. Але вже цих підписів достатньо для того, щоб Президент США Барак Обама розглянув окремо і нашу петицію, і справу Надії Савченко", - зазначила Юлія Тимошенко, висловивши сподівання, що реакція на цю петицію буде відома найближчим часом.

 

"Ми вживаємо багато заходів, але вважаємо, що цей захід найсильніший, який може дати результат і може призвести до звільнення Надії Савченко", - наголосила лідер партії.

 

Вона додала, що "Батьківщина" проситиме розглянути цю петицію якомога швидше.

 

"Ми будемо також через посла просити Президента США розглянути петицію щодо звільнення Надії Савченко якомога швидше, не відкладаючи ні на один день, оскільки зараз, як ніколи, існує загроза її життю", - заявила Тимошенко.

 

"Надія переміщена у психіатричну лікарню, до неї застосовуються невідомі заходи, і ми не можемо скидати з рахунків, що колишня радянська система застосовувала саме такі заходи для того, щоб нищити дисидентів, нищити небезпечних для режиму людей", - сказала вона.

 

"Я дуже добре знаю, що таке кожен зайвий день перебування за ґратами у диктаторських режимів, у людей, які не зупиняться ні перед чим", - додала лідер "Батьківщини".

 

Юлія Тимошенко закликала лідерів демократичного світу докласти максимум зусиль для звільнення "мужньої, стійкої, патріотичної українки Надії Савченко".

Юлія ТИМОШЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини