MENU

Прес-конференція народних депутатів «Батьківщини» з приводу фальсифікації на 182 окрузі. ВІДЕО

12065 0

Сьогодні, 6 листопада, відбулася прес-конференція народних депутатів Верховної Ради VII скликання  Юрія Одарченка, Олександри Кужель і Сергія Власенка щодо фальсифікацій на 182-му мажоритарному окрузі в Херсоні.
Партія "Батьківщина" просить гаранта Конституції Петра Порошенка відреагувати на ганебні факти брудних фальсифікацій виборів у тюрмах, слідчих ізоляторах та інших закритих установах, зокрема, на спецдільницях 182 виборчого округу, де вкрадено перемогу у Юрія Одарченка.

"Адміністративний ресурс, голосування у виправних колоніях та тюрмах завжди застосовувався владою, і, якщо за Януковича ця схема сприймалась як нормальне явище, то сьогоднішнє голосування в колоніях і СІЗО при демократичній владі виглядає неправильним і потребує термінового впливу для того, щоб вирівняти цю ситуацію не тільки у Херсоні, а й в усій Україні", - заявив Одарченко сьогодні на прес-конференції.

Він укотре зверну увагу на той факт, що на 182 окрузі Херсонської області, на спецдільницях, відбулось аномально високе голосування за представника провладної партії.

В СІЗО з 800 голосуючих 600 проголосувало за Співаковського, в тюремній лікарні з 324 голосуючих 231 – за Співаковського, тобто понад 80% проголосували за представника влади, якого вони ніколи не бачили.

Зафіксовані грубі зловживання і порушення закону представниками пенітенціарної системи. В СІЗО, і колонії та в тюремній лікарні допущено голосування всіх ув’язнених, які знаходять в СІЗО, а не лише тих, хто зареєстрований на території 182 окрузі.

Олександра Кужель, яка з іншими народними депутатами днями відвідала спецдільниці 182 округу повідомила, що всі громадяни, які перебувають у колоніях та СІЗО, є повністю залежними від керівництва, яке вирішує питання надання харчування, побачень тощо.

"І кожен хто голосував не так, як наказувало керівництво не могли ні харчуватись, ні побачитись зі своїми близькими. Аналогічна ситуація в тюремній лікарні, де хворим на СНІД та туберкульоз погрожували не надати ліки", - зазначила вона.

Олександра Кужель також розповіла, що група народних депутатів від "Батьківщини" відвідала спецдільниці 182 округу, попередньо зателефонувавши керівнику пенітенціарних служб Херсонської області Володимиру Пінькасу.

"Пінькас не випадково взяв відпуску на час проведення виборів. Ми розуміємо, що він все це готував, тому що підпадає під люстрацію, як людина, яка вісім років при Януковичі очолювала цю систему, а його син є заступником голови Укроборонпрому", - сказала вона.

"Батьківщина" звернулась до міністра юстиції Петренка з проханням взяти на контроль питання щодо фальсифікацій на спеціальних дільницях.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини