MENU

Майдан навчив нас бути передусім людьми

5255 0

 

Сьогоднішній день, звісно, святковим не буде. Хоча рік тому починалось все досить весело. Сьогодні буде емоційно важкий день. Спогади про Майдан не можуть залишити байдужою жодну людину. Ми будемо переглядати фото, відео, старі новини. Будемо плакати. Бо стриматись буде важко. Та й не треба стримуватись.

Важливо, щоб Майдан попри свою трагічність, залишився в нашій пам'яті перемогою. Українцям треба навчитись героїзувати перемоги, а не поразки.

Майдан повинен стати для українських політиків символом неповернення.

Прекрасно було б почати перший день роботи новообраної Верховної Ради зі спільного походу всіх депутатів від Будинку профспілок по Інститутській догори через урядовий квартал до Верховної Ради. Цим же маршрутом міг би рухатись і наступний Президент України на свою інавгураційну промову.

Похід політиків через Інститутську на початку їх каденції має стати символічною традицією і шаною новообраних політиків перед Небесною Сотнею та зобов'язанням перед виборцями.

Хотілось би, щоб і ми з вами через десятки років могли переживати таку ж бурю емоцій, коли згадуватимемо Майдан та Інститутську, яку переживаємо зараз.

Жодне інше місце в Україні не бачило такої кількості відвертих сліз. Ми навчились плакати. Значить ми живемо. Значить ми змінились.

Максим САВАНЕВСЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини