MENU

Ляшко успішно розігрує «золоту акцію» всередині коаліції - Фесенко

12148 2

Коаліційні переговори дають підставу прогнозувати стиль поведінки кожної фракції у парламенті восьмого скликання - таку думку висловив у коментарі UAINFO політолог Володимир Фесенко.

 

«Оновлення депутатського складу відбулося більше ніж наполовину, до Верховної Ради пройшли абсолютно нові партії, а інші - зазнали серйозних переформатувань - тому всі вони зараз знаходять свій спосіб та модель політичної діяльності», - переконаний експерт.

 

«Вдалим кроком можна вважати ініціативу Блоку Петра Порошенка запропонувати посаду прем’єр-міністра Арсенію Яценюку – також заявив Фесенко. - Виборці та міжнародні партнери України очікували єднання переможців виборів та боялися повторення чвар 2005 року. Навіть якщо в підсумку процес формування уряду не буде ідеально швидким та мирним, перший крок до компромісу з боку БПП запам’ятається громадськості».

 

«Взагалі, головна інтрига коаліціади розгортається навколо конкуренції Блоку Порошенка та Народного Фронту за політичне лідерство в парламенті та уряді – добавив експерт. - Кожна з великих фракцій не бажає поступатися впливами, проте в той же час прагне утримати новостворений союз. Заяви спікерів партій чергуються - від обіцянок компромісів - до звинувачень опонентів у порушенні домовленостей».

 

«В таких умовах успішно провела коаліційні переговори Радикальна партія – переконаний політолог. - Протягом останніх двох тижнів Олег Ляшко з успіхом розігрує «золоту акцію», підтримуючи позиції Президента чи прем’єра, а насправді інкорпоруючи свої ідеї до коаліційної угоди.

 

Спочатку Радикальну партію взагалі не запрошували до складу нової парламентської коаліції. Але врешті решт партія Олега Ляшка не тільки приєдналась до створення коаліції парламентської більшості, а й стала відігравати, за різними свідченнями, активну роль у коаліційних перемовинах. Не стане сюрпризом, якщо Радикальна партія несподівано отримає впливові керівні посади у Раді та у виконавчій владі, при цьому позиціонуючись як «внутрішня опозиція» всередині коаліції».

 

«Під час коаліційних процесів тримала паузу Юлія Тимошенко, її представники не брали активної участі у підготовці коаліційної угоди, тому можна очікувати непрогнозованих оригінальних ходів від неї уже після відкриття першої сесії парламенту», - інтригує Фесенко.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини