MENU

В зону АТО передали унікальні всюдиходи для медичної евакуації

5237 1

"Відбулася передача двох унікальних медичних автомобілів-всюдиходів Mercedes-Benz Unimog для медичної евакуації, автомобілів підвищеної прохідності, автомобілів, які мають досвід використання в країнах НАТО і прийняті як стандарт медичної евакуації. Саме ці автомобілі є вкрай необхідними сьогодні в зоні бойових дій. Незважаючи на те, що величезна кількість санітарних автобілів уже придбана, проблеми бездоріжжя, проблеми зими, проблеми евакуації з "червоної" та "жовтої" зони залишаються найактуальнішими. Існує правило "золотої години" - протягом години поранений має потрапити до лікаря. І саме ці автомобілі, для яких не важливі дороги, їм важливий напрямок, зможуть евакуювати 4 тяжкопоранених або більшу кількість легкопоранених. З тяжко пораненими безпосередньо в автомобілі можна проводити інтенсивну терапію. 

Цих автомобілів у нас не було. Це - передача перших 2 автомобілів такого класу, які будуть працювати в зоні АТО вже завтра", - Всеволод Стеблюк.

Далі Всеволод Стеблюк розповів, як просуваються справи з новою військово-медичною доктриною України:

"На сьогодні вже подане та опубліковане наше бачення нової концепції військово-медичної доктрини, розпочалася дискусія і є розуміння офіційнів каналів, що треба спільно працювати, залучати фахівців для того, щоб наша концепція отримала реальне наповнення і була винесена на обговорення на широкий медичний і військовий загал".

Maidan Press Center


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини