MENU

Активісти влаштували під Радою пікет проти політичних трупів. ФОТОРЕПОРТАЖ

5817 0

У четвер, 27 листопада, о 9:30 під Верховною Радою кілька сотень громадських активістів вийшли на пікет на знак протесту проти повернення до парламенту 64 депутатів, котрі підтримували політику Януковича, зокрема голосували за диктаторські закони 16 січня.

Серед вимог громадськості – зняття недоторканності з 64 депутатів-зрадників та відкриття проти них кримінальних проваджень Генеральною прокуратурою України.

«64 депутати – вихідці з ПР та КПУ, що голосували за "закони" 16 січня, і сьогодні отримують депутатський мандат – яскравий індикатор суспільства. Їх же справді хтось обрав, і цей колективний "хтось" – це неосвічений, але активний виборець. Нам потрібно показати їм, що цим обранцям немає місця при владі. Вони є сумним минулим, політичним проваллям, чим завгодно, але не представниками інтересів українців. Політичним трупам місце на "смітнику історії", якщо говорити близькою їм мовою», – переконана Дарія Михайлова, активістка Громадського сектору Євромайдану.

На акцію завітали «колеги» згаданих депутатів – «зомбі», котрі уособлювали політичних трупів у Верховній Раді.

Також на інтерактивному стенді акції – стіні ганьби із портретами 64 депутатів, котрі ухвалили диктаторські закони – усі охочі могли залишити своє звернення до горе-законодавців.

Громадськість наголосила, що обіцянок депутатів не брати у коаліцію тих, хто голосував за диктаторські закони недостатньо. Кожен із 64 нардепів повинен понести кримінальну відповідальність за свої злочини.

Показовою є справа одного з екс-регіоналів Володимира Олійника проти журналіста Юрія Шеляженка та Альони Палій з метою відшкодування йому 100 тис. грн за звинувачення у тому, що його голосування за диктаторські закони покладає на нього пряму відповідальність за злочини режиму Віктора Януковича (наступне засідання 3 грудня у Печерському районному суді м. Києва). Активісти вважають, що тільки постійний тиск та розслідування злочинної діяльності цих депутатів допоможуть притягнути їх до відповідальності.

 

Ініціатор акції – Громадський сектор Євромайдану.

Громадський сектор Євромайдану


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини